STIŽE KINESKI PREDSJEDNIK

Mjere sigurnosti u Zagrebu na najvišoj razini

19.06.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Predsjednik Narodne Republike Kine Hu Jintao sa suprugom i suradnicima boravit će danas i sutra, na poziv predsjednika Stjepana Mesića, u službenom posjetu Republici Hrvatskoj

Mjere sigurnosti u Zagrebu na najvišoj su razini, gotovo kao prilikom posjeta bivšeg predsjednika SAD-a Busha. Područje oko hotela Westin, gdje će Hu Jintao boraviti, očišćeno je od parkiranih automobila, dok su na cijelom potezu od centra grada prema zračnoj luci na svakih pedesetak metara raspoređena po dva policajca. Ovih su dana također zavareni šahtovi na trasama kojima će kineski predsjednik prolaziti.

Trasa kretanja:

Zračna luka – Velikogorička, Avenija SR Njemačkedo križanja s Avenijom Dubrovnik –Avenija Dubrovnik do križanja saAvenijom Većeslava Holjevca do križanja s Ulicom grada Vukovara – Ulicagrada Vukovara do križanja sa Savskom – te Savska do križanja sazelenim valom (u obrnutom smjeru) do hotela Westin i šire područje okohotela Westin.

U periodu od 19. do 20. lipnja 2009. godine na području užeg i šireg dijela centra grada Zagreba    važit će posebna regulacija prometa. Na području centra Grada dolazit će do privremenog zaustavljanja prometa na kraća vremenska razdoblja. 'Pozivamo građane da poštuju privremenu prometnu regulaciju te da u prometu poštuju upute policijskih službenika', stoji u priopćenju zagrebačke policije.

Zagrebačka zračna luka tijekom petka i subote organizirat će posebnu regulaciju prometa. Putnicima se za dolazak u zračnu luku preporučuje korištenje izravne autobusne linije Pleso prijevoza s terminala zagrebačkog Autobusnog kolodvora. Putnike koji se koriste osobnim prijevozom poziva se da u zračnu luku dođu jedan sat prije u odnosu na propisano vrijeme dolaska.To je prvi posjet nekog kineskog predsjednika Hrvatskoj otkako su dvije zemlje prije 17 godina uspostavile diplomatske odnose. Osim sa svojim domaćinom, kineski će se predsjednik susresti i s premijerom Ivom Sanaderom i predsjednikom Sabora Lukom Bebićem. Predsjednici Mesić i Hu Jintao u Zagrebu će otvoriti Hrvatsko-kineski gospodarski forum. Kineskog predsjednika prati dvjestotinjak gospodarstvenika.

Kineski predsjednik u Zagreb će zrakoplovom doputovati u 17 sati i 45 minuta

Varenje šahtova
Ograde ispred Westina
Zastave Kine i Hrvatske