'NEMAM VEZE S FABEROVOM SMJENOM'

Pankretić misli da je žrtva medijskog linča

18.06.2009 u 15:08

Bionic
Reading

Predsjednik HSS-a Josip Friščić i ministar poljoprivrede Božidar Pankretić odbacili su danas tvrdnje nekih medija da je HSS zatražio smjenu ravnatelja policije Vladimira Fabera

'Odlučno otklanjamo informaciju da je HSS ili ministar poljoprivrede ili bilo tko od nas tražio smjenu Fabera. Niti smo mi preuzeli resor niti smo odgovorni niti je to u našoj domeni niti smo se petljali u to tko će u kojem resoru voditi pojedine poslove, a najmanje u to tko će biti na čelu policije', rekao je Friščić na konferenciji za novinare u Saboru.

Objasnio je da se u vladi u petak razgovaralo isključivo kako ispoštovati ono što je obećano mljekarima te kako pomoći proizvođačima pšenice. 'Nastavak svega toga bio je jučer u Ministarstvu, gdje se počelo i ostvarivati ono na što smo pozivali, da predstavnici sjednu za stol, da se formiraju radni timovi i da to više ne budu predstavnici samo Ministarstva, jer proračun smo radili zajedno, timski i govorili da novca u proračunu Ministarstva nema za sve ono što treba namiriti', rekao je Friščić.

I sam Pankretić odlučno opovrgava informacije da je tražio Faberovu smjenu jer ravnatelj policije nije spriječio prošlotjedne prosvjede seljaka ispred Ministarstva. 'Odbacujem bilo kakve špekulacije da sam bilo kome naređivao da tjera seljake iz Vukovarske. To je neistina', kazao je Pankretić, koji je uvjeren da je žrtva medijskog linča.

'U svakom slučaju, postoji određeni medijski linč i svi ste svjedoci toga, ali mislim da je on potpuno krivo usmjeren. Ja samo odgovorno radim svoj posao najodgovornijeg u resoru poljoprivrede, a u druge resore se ne miješam', poručio je Pankretić. Na pitanje tko i zašto stoji iza tih informacija HSS-ovci nisu znali odgovoriti. 'Ne znam ni ja. I ja bih to htio čuti, valjda će netko jednog dana i to reći', rekao je Friščić.