DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Dobroslavić kandidat HDZ-ove koalicije za župana

26.04.2013 u 17:16

Bionic
Reading

U Dubrovniku je danas 'velika koalicija' HDZ - HSU - HSP dr. AS - HSLS na čelu sa sadašnjim županom Nikolom Dobroslavićem predstavila kandidate za župana i njegove zamjenike te izborni program za predstojeće izbore za Skupštinu Dubrovačko-neretvanske županije

Kandidat ove koalicije za župana je Nikola Dobroslavić (HDZ) je i protekle četiri godine obnašao tu dužnost, a njegovi zamjenici bi trebali biti Marija Vučković (HDZ) i Davorko Obuljen (HDZ). Govoreći o protekle četiri godine Nikola Dobroslavić kazao je kako u kampanju ulaze osnaženi rezultatima koji su ostvareni i kako ova koalicija nudi najbolje kandidate i najbolji program.

'U protekle četiri godine ponašali smo se odgovorno, imali partnere u građanima, gospodarstvenicima i jedinicama lokalne samouprave te branili interese najjužnije hrvatske županije', kazao je Dobroslavić. On je dodao kako je Županija donijela sve potrebne strateške dokumente nužne za razvoj poput strategije regionalnog razvoja, strategije turizma i županijski prostorni plan. Kazao je također kako interesi i potencijali ove županije zahtijevaju Dubrovačko-neretvansku županiju kao samostalnu jedinicu područne samouprave u svakom mogućem budućem regionalnom ustroju u Hrvatskoj.

Najavio je kako će insistirati na privatizaciji preostalog turističkog portfelja, razvoju održivog nautičkog i ruralnog turizma, poticanju razvoja poljoprivrede te kako će nastojati što prije prevladati prometnu izoliranost, a za što je nužno izgraditi Pelješki most, autocestu do Ploča i Dubrovnika, pelješku cestu, te cestu Zračna luka Dubrovnik - Gruž.