LOV NA KRIMINALCE

Prekršajne prijave protiv privedenih u akciji Šok

11.12.2008 u 17:05

Bionic
Reading

Svih šest privedenih osoba u policijskoj preventivno-represivnoj akciji nakon obrade pušteno je kućama, potvrdila je policija

Premda u policiji nisu željeli potvrditi, neslužbeno se doznaje da su na obradi bila braća Rodić, Roko, Zoran i Sebastijan, te Josip Antić Zefo, Josip Glasnović Švabo i Ivan Marić.

'Tijekom akcije obavljen je pretres osam stanova, jednog kafića i četiri automobila. Pronađena su tri pištolja, dvije UKV stanice, veća količina streljiva, mobitela, novca i jedna teleskopska palica. Protiv svih privedenih podignute su prekršajne prijave, a za podizanje kaznene prijave nije bilo osnova', kazao je načelnik krim odjela PUZ-a Božo Guvo i dodao da se privedene ne dovodi u vezu s ubojstvima koja su se u posljednje vrijeme dogodila u Zagrebu.

Iako su tražili i Miljenka Žaju Krojfa, policajci ga nisu pronašli, a za njim neće biti raspisana tjeralica. Zajedno s policijom, u akciji Šok surađivao je USKOK, SOA i Porezna uprava.

Iz policije najavljuju da će akcije ovog tipa u budućnosti postati praksa, a za Šok su se odlučili jer su imali saznanja da se nešto sprema, pa su odlučili reagirati.