SVJETSKA SLAVA

Discovery Channel snima emisiju o hrvatskim pilotima kanadera

19.04.2013 u 18:18

Bionic
Reading

Ekipa poznate svjetske televizijske kuće Discovery Channel danas je na zadarskoj rivi snimala jednu od epizoda svoga popularnog serijala 'World's top five'. Njezin interes privukli su piloti kanadera iz 93. vojne zrakoplovne baze u Zemuniku, vlasnici nekoliko svjetskih rekorda u broju naleta na požarište i broju izbačenih vodenih bombi u jednom danu

'Poznatu televizijsku kuću zainteresirao je uspješan rad naših protupožarnih zračnih snaga u kojima je šest kanadera i četiri airtractora. Ovo snimanje njihova leta u zadarskom kanalu, odnosno trenutka kada budu uzimali vodu, bit će i osobita turistička slika Zadra, istaknuo je pukovnik Miljenko Karačić iz vojne baze Zemunik. Baš kao što je jučer osoblje Muzeja antičkog stakla darovalo ogrlicu švedskoj kraljici Silviju, danas je Karačić ogrlicom iz istog muzeja darivao novinarku Discovery Channela.

Pismo namjere o snimanju dokumentarnog serijala o hrvatskim protupožarnim pilotima Discovery Channel uputio je MORH-u, koji je odobrio takvu popularizaciju vojnih snaga.