HNS-ovci SE PRIKLONILI HDZ-u

Dva predsjednika Skupštine Sisačko-moslavačke županije

17.06.2009 u 09:59

Bionic
Reading

Županijska skupština Sisačko-moslavačke županije od sinoć ima dva predsjednika od kojih oboje tvrde da su legalno izabrani i da ih je izabrala većina u Županijskoj skupštini

Jedan je Zlatko Medved iz HNS-a, kojeg je izabralo 26 vijećnika Koalicije HDZ, HSS, HSLS i HSU i troje vijećnika HNS-a, koji su na proteklim lokalnim izborima bili u koaliciji sa županicom Marinom Lovrić-Merzel i njezinom koalicijom SDP, HNS, DC, DSU, SDSS, SDA, a jučer su glasovali suprotno.

Drugi je Željko Kardaš iz HSP-a, za kojeg je glasovalo također 26 vijećnika, 17 vijećnika koalicije županice Lovrić-Merzel, sedam vijećnika HSP-a i dvoje novih vijećnika HNS-a koje je sinoć u Sisku imenovao predsjednik HNS-a Radimir Čačić

Hitna pomoć iznosi Mirjanu Begić

Prvo je održana konstituirajuća sjednica nove Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije na kojoj je 23 vijećnika Koalicije HDZ, HSS, HSLS i HSU, te troje vijećnika HNS-a, koji su do tada bili u koaliciji županice Lovrić-Merzel, za predsjednika skupštine izabrali vijećnika HNS-a Zlatka Medveda, dok su za potpredsjednike izabrali predsjednika Ivana Šanteka (HDZ) i Ivana Behtanića, člana HSS-a.

Predstojnik Ureda državne uprave u Sisačko-moslavačkoj županiji Stevo Baić konstatirao je da je izborom predsjednika i potpredsjednika konstituirana Županijske skupština te županije.

Međutim, 17 vijećnika koalicije županice Lovrić-Merzel, sedam vijećnika HSP-a i dvoje novih vijećnika, koje je umjesto dvojice zamjenskih vijećnika imenovao predsjednik HNS-a Radimir Čačić, sinoć su nastavili sjednicu na kojoj je sa 26 glasova izabran predsjednik Županijske skupštine Željko Kardaš iz HSP-a, u skladu s ugovorom o programskoj suradnji između županice i HSP-a.

U Sisak je nakon prijepodnevne sjednice došao predsjednik HNS-a Čačić koji je raspustio županijsku organizaciju HNS-a i njenog predsjednika Darinka Dumbovića, te za povjerenika postavio Mariju Bilman iz Novske. Čačić je umjesto zamjenskih vijećnika HNS-a Radoslava Štekovića i Stevana Dragojlovića, koji su u skupštini dali i potpisali prisegu, imenovao Ivanku Boras iz Siska i Ivana Nekvapila iz Kutine.

Predstavnik Koalicije HDZ, HSS, HSLS i HSU Ivan Šantek popodnevnu je sjednicu ocijenio nelegalnom i smiješnom, ističući da je prvoj sjednici bio nazočan predstavnik Središnjeg državnog ureda za upravu, koji je potvrdio da je Županijska skupština konstituirana.

Koliko je bilo dramatično na konstituiranju županijske skupštine govori činjenica da je Mirjani Begić (HNS) pozlilo pa ju je Hitna pomoć mora odnijeti.