OBRANA RUŽE TOMAŠIĆ

BUZ optužio Milanovića za panofobiju i tropofobiju

16.04.2013 u 13:10

Bionic
Reading

Blok umirovljenici zajedno (BUZ) jučerašnje izjave premijera Zorana Milanovića o predsjednici HSP-a dr. Ante Starčević ocijenio je neprihvatljivima, govorom mržnje i 'najnižim oblikom komunikacije'

'Gospodin Milanović je ovime zapravo pokazao da se u njegovu slučaju radi o školskom primjeru iskazivanja tropofobije ili panofobije što u demokratskoj Hrvatskoj, Hrvatskoj u 21. stoljeću, naprosto nije prihvatljivo', kaže se u današnjem priopćenju BUZ-a, koji je na izbore hrvatskih zastupnika u Europski parlament izašao na zajedničkoj listi s HDZ-om, HSP-om dr Ante Starčević (tropofobija = strah od promjena; panofobija= strah svega).

'Svašta smo od premijera Zorana Milanovića do sada čuli, no da ovako otvoreno širi govor mržnje je doista presedan u hrvatskoj politici', ocjenjuje BUZ koji drži kako je "očito da već i sam Zoran Milanović shvaća kako se njegovoj vladavini polako ali sigurno bliži kraj'.

Ono što je Ruži Tomašić izgovorio jučer u dnevniku nov@tv Mislavu Bagi je, navode, 'apsolutno neprihvatljivo i predstavlja najniži oblik komunikacije nekoga tko se smatra ozbiljnim političarem' a, budući da je on predsjednik najjače vladajuće stranke i Vlade, 'ozbiljno moramo zapitati kakvu to poruku želi poslati javnosti premijer RH'.

"Očito frustriran činjenicom što je upravo on sam ne uspijevajući zatomiti svoju taštinu i ego napravio besplatnu promidžbu gospođi Ruži Tomašić....i time joj znatno olakšao ulazak u EU parlament, sada pokušava 'popraviti štetu' najprizemnijim uvredama nezapamćenim u političkom vokabularu jednog predsjednika Vlade', kaže se u priopćenju koje je potpisao predsjednik BUZ-a Milivoj Špika.

Milanović je jučer za Novu TV rekao: "Ruža Tomašić gora je od elementarne nepogode jer je za mene netko tko je u stanju reći za pripadnike drugih, i to na vrlo perfidan način, da su gosti u Hrvatskoj, a ne u Finskoj, nego u Hrvatskoj koja je imala rat, to je za mene društvena nepogoda". kazao je da izjave poput te 'naprosto smatra zlom i negativnim'.