Hrvatska PUNO OBEĆANJA, A NOVACA NEMA

Kajin: Sanaderova megalomanija uništit će državu

  • Autor: Hina
  • 16.6.2009 15:32:03
  • 16.6.2009 15:26:59

Potpredsjednik i saborski zastupnik Istarskoga demokratskog sabora (IDS) Damir Kajin rekao je u Rijeci da se s 1,5 milijarda kuna koje je Vlada obećala poljoprivredi mogu subvencionirati kamate izvoznoj i prerađivačkoj industriji, turizmu, obrtništvu, trgovini i cjelokupnoj poljoprivredi, a ne samo jedna grana, i to dvije do tri kulture, jer će to, smatra, zemlju odvesti u bankrot

Kajin je na konferenciji za novinare rekao da je nužan rebalans državnog proračuna zbog manjka proračunskih prihoda.

U prvom tromjesečju 2009. proračunski su prihodi bili manji za 3,7 milijarda kuna u usporedbi s istim razdobljem 2008., rekao je Kajin i ocijenio da se industrija u Hrvatskoj 'urušava', da je prihod od turizma znatno pao, a brodogradnja se, kazao je, osim 'Uljanika', održava golemim državnim jamstvima.

Rebalans proračuna nužan je jer je proračun izrađen na projekciji pada BDP-a od dva posto, ustvrdio je i istaknuo da Hrvatsku zbog pada BDP-a od četiri posto ove godine stvarni problemi očekuju 2010.

'Sanaderova megalomanija iskazana u najavljenim javnim investicijama u vrijednosti od 10 milijarda kuna u rasponu od izgradnje Pelješkog mosta, mosta preko Drave do podravskog 'ipsilona', ali i obećanja 1,5 milijarda kuna poljoprivrednicima uništit će državu', rekao je Kajin.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još