VUKOVARSKI HDZ PROZIVA

Nisu uredili popise birača, SDP trguje sa SDSS-om

12.04.2013 u 10:30

Bionic
Reading

Vukovarski HDZ ustvrdio je kako se u popisu birača na području Vukovara nije puno promijenilo. Po njihovim spoznajama, koje su iznijeli dva dana uoči održavanja izbora za Europski parlament, policijska akcija uređivanja biračkih popisa obuhvatila je tek 351 osobu

'Iako ministar Arsen Bauk ponosno ističe kako je s popisa birača brisano oko 700.000 osoba, uvidom u biračke popise, vidljivo je da se to uopće ne odnosi na područje Vukovara, koje je po tom pitanju najsumnjivije i najproblematičnije', poručuju HDZ-ovci.

Podsjetili su kako je 'prije akcije policije, po nalogu ministra Bauka' područje grada Vukovara imalo 32.612 birača, a broj birača danas je – 32.261. 'Velika akcija uređivanja biračkih popisa obuhvatila je svega 351 osobu s našega područja i pri tome nije poznato o kojoj je nacionalnosti riječ. Ako se uzme u obzir to da je po popisu stanovništva u Vukovaru utvrđen broj od 27.683 osobe, vidljivo je da je na popisu birača još 4.578 osoba više', upozorili su iz vukovarskog HDZ-a.

Po njima, Vlada i Ministarstvo uprave 'opet obavljaju posao površno, neodgovorno, ne rješavaju prave probleme, nego i u ovom slučaju slažu političku slagalicu za svoju stranku'. U prilogu tome navode kako SDP i SDSS 'politički trguju' i kod sastavljanja biračkih odbora za nedjelje izbore


'Nije li čudno da SDSS ima 54 člana u biračkim odborima, a SDP svega 41 člana. Ovdje još treba pribrojiti 24 člana po izboru HNS-a i sedam iz HSU-a. SDP se, kao većinska stranka na vlasti, unutar svoje kvote članova biračkih odbora dogovorio sa SDSS-om i ustupio im veći broj članova nego što im kao manjinskoj stranci pripada. Vrlo vjerojatno to će rezultirati usmjeravanjem članova i simpatizera SDSS-a da svoje glasove daju SDP-u', sumnjaju u HDZ-u.

Napominju i kako su na strani oporbe mjesta u biračkim odborima podijelili tako da HDZ dobije 61 mjesto, HDSSB 25, HSP Dr. Ante Starčević 20, Hrvatski laburisti 20. 'Iz svega navedenog vidljivo je da se SDP i dalje služi prljavim političkim igrama kako bi pribavio političke bodove i po mogućnosti zadržao vlast', stoji u priopćenju koje potpisuje Damir Barna, predsjednik vukovarskog HDZ-a.