VRATILI SAMOSTAN PA GA UZELI

Milanović: Presuda za Dajlu primjer je HDZ-ova bezakonja

11.04.2013 u 13:55

Bionic
Reading

Odluka Visokog upravnog suda u slučaju Dajla, kojom je poništeno rješenje bivšeg ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića i sporna imovina iz državnog vraćena u vlasništvo Porečko-pulske biskupije, našla se i na sjednici Vlade. Premijer Zoran Milanović ocijenio je da je to 'još jedan primjer bezakonja i zakonja, reda i nereda'

'Presuda Visokog upravnog suda za Dajlu prošla je potpuno nezapaženo. To se događa kad Vlada administrira tamo gdje ne smije administrirati i kad prvo nekome nešto da, pokloni ili vrati, a onda mu to nakon 10 godina uzme. U međuvremenu je stvoreno 50 pravnih odnosa. To je to bezakonje o kojem govorim. Nekima je to potpuno normalno – nama nije', konstatirao je premijer Milanović.

Visoki upravni sud je prije tri tjedna, poništavanjem odluke HDZ-ove vlade iz kolovoza 2011. godine, a time i svih pravnih radnji državnih tijela koje su uslijedile na temelju tog rješenja, vratio Crkvi ono što joj je prije dvije godine bilo oduzeto. Osim samostana Dajla, riječ je i o 400-tinjak hektara vrijednog i atraktivnog zemljišta čiji je dobar dio prethodno prodan nekolicini investitora.