Hrvatska BOMBARDER S KVARNERA

Umro političar Vladimir Bebić

  • Autor: tportal.hr
  • 16.6.2009 10:56:24
  • 16.6.2009 10:46:13

Legendarni i karizmatični riječki političar Vladimir Bebić preminuo je noćas nakon duge i teške bolesti u 63. godini života

Njegov osebujni politički stil i javni istupi u kojima se nije libio oštro kritizirati društvene i političke anomalije donijeli su mu nadimak Bombarder s Kvarnera koji je s ponosom nosio i isticao, piše Slobodna Dalmacija.

Opaka bolest dijagnosticirana mu je prije nešto više od godinu i pol dana, no nije pokleknuo duhom te je nastavio sa svojim društvenim i političkim angažmanom sve do posljednjeg dana.

Željko Šop / CROPIX
Bebić s PGS-ovcima uoči lokalnih izbora
Vladimir Bebić završio je Sušačku gimnaziju u Rijeci i diplomirao na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a politikom se bavio cijeli svoj život. U Hrvatskom je saboru proveo je jedan mandat, od 1992. do 1995, i ostao je upamćen kao žestok kritičar Tuđmanove vladavine. Svoj je politički angažman kasnije nastavio na lokalnoj razini kroz Gradsko vijeće Grada Rijeke.

Iz nezavisne liste s kojom je na lokalnim izborima nastupio 2001. godine osnovao je stranku Treći hrvatski blok te se s njom, nakon preimenovanja u Radničku partiju, zajedno s još pet stranaka 2007. ujedinio u Ljevicu Hrvatske. Na zadnjim je lokalnim izborima nastupio kao kandidat za zamjenika gradonačelnika PGS-ovca Nikole Ivaniša.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još