OPERACIJA TRAJALA 7 SATI

Djevojčici presadili jetru, stanje i dalje kritično

16.06.2009 u 14:00

Bionic
Reading

Mihaeli Žmuk (11), koju je u subotu u Lužanu Biskupečkom kraj Varaždina poklopio gol težak 100 kilograma, u utorak ujutro liječnici KB Merkura presadili su jetru

ZAGREB - Operacija je počela oko 5 sati ujutro i trajala je sedam sati te je prošla bez problema, kaže kirurg dr. Branislav Kocman, javlja 24sata.

Novi, prijeko potrebni organ, stigao je noćas oko 3 sata iz Njemačke, putem Eurotransplanta, europske organizacije za razmjenu organa. Donor je imao 36 godina.

Liječnici se nadaju da neće biti nikakvih problema, jer je jetra stigla unutar 48 sati, od kada su djevojčici izvadili taj organ, nakon što joj je cijela jetra od prejakog udarca prsnula. Djevojčica je, kaže dr. Kocman, i dalje kritično, jer su joj stradali gušterača i crijeva te će trebati nekoliko dana da se vidi hoće li tijelo prihvatiti novi organ.

Goran Kaniški, načelnik općine Gornji Kneginec, gdje je gol pao na Mihaelu, kaže da su neki golove samoinicijativno postavili na livadi koja ne pripada nikome. Teške konstrukcije učvršćene su tek kamenjem, ali nikako nisu utvrđene u zemlju. Općina je nakon ove nesreće najavila da će ih ukloniti jer su očito opasne. Financijski će pomoći obitelji Žmuk.

Mještani upozoravaju da ovo nije prva nesreća tog tipa. Prije pet godina isti gol pao je na dječaka iz istog mjesta. Golove još nitko nije uklonio.