KRISTIJAN IMA RIJETKU BOLEST

U deset dana od zdravog mladića postao invalid

03.04.2013 u 08:28

Bionic
Reading

Kristijan Horvat Novu godinu je dočekao zdrav, a već dan poslije mu se život pretvorio u pakao. Liječnici su mu dijagnosticirali odumiranje mišića i živaca, zbog čega je u samo deset dana od zdravog mladića postao invalid. Bolest je to koja inače pogađa starije od 65 godina. Pretpostavlja se da je Kiki jedini tinejdžer na svijetu s tom dijagnozom.

'On je 11. siječnja trebao imati feštu za svoj 18. rođendan, no imao je punktaciju kičme. A umjesto rođendanskog poklona dobio je smrtonosnu dijagnozu: odumiranje mišića i živaca zbog čega je u samo deset dana, od zdravog dečka postao invalid. Gasio se doslovce iz sata u sat. Jedno jutro uspio je otvoriti prozor. Sat vremena kasnije više ga nije mogao zatvoriti', ispričala je njegova majka Slavica Horvat. Dodala je kako ne može više ni sam jesti, piše RTL

'Nisam uopće shvaćao što je to, da će to tako ići, da ja neću moći hodati normalno, da neću moći gutati normalno. Da najnormalnije stvari neću moći normalno raditi', rekao je Kristijan.

Mladić ima bolest koja inače pogađa ljude starije od 65 godina, a pretpostavlja se kako je jedini tinejdžer na svijetu s tom dijagnozom. Liječio se akupresurom i akupunkturom te mu je danas malo bolje, ali je liječenje previše skupo. Tretman košta 200 eura dnevno, tj. 6000 eura mjesečno.

Svi koji žele pomoći Kristijanu to mogu učiniti pozivom na broj 060 88 44 04.