САМО ЛАTИНИЦА

Pošta zbog ćirilice vratila pismo

11.12.2008 u 10:18

Bionic
Reading

Beogradsko pjevačko društvo pozvalo je mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Jovana Pavlovića na 155. obljetnicu pismom adresiranim na ćirilici

Poziv Beogradskog pjevačkog društva mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Jovanu Pavloviću Hrvatska pošta vratila je na beogradsku adresu označivši ga kao 'zabranjeno'. Poziv adresiran ćirilicom, objašnjavaju u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Beogradu, uobičajeni je način komunikacije i nikad nisu imali problema, piše Jutarnji list.

- Pismo je vraćeno i među odgovorima poput nepoznate adrese, umro i ostalo, križić je stavljen na ‘zabranjeno’. No, pismo je otvarano i ponovno zalijepljeno. To je tužno i ne vjerujem da netko nije znao ćirilicu. Uvijek tako komuniciramo sa svim zemljama - objasnio je otac Petar iz SPC-a.

U Hrvatskoj pošti objašnjavaju da 'davatelj poštanskih usluga može odbiti primitak pošiljke koja nije adresirana na propisani način', a pošiljka Beogradskog pjevačkog društva nije bila propisno adresirana jer je, dodaju u HP-u, u Hrvatskoj u službenoj uporabi latinično pismo.