PETICIJA ZA POLJAKOVIĆA

Uz homofobnog profesora stalo 200 znanstvenika

02.04.2013 u 13:01

Bionic
Reading

Suspendirani zadarski profesor Ivan Poljaković zatražio je od Stegovnog povjerenstva Sveučilišta u Zadru obustavu postupka koji se vodi protiv njega u toj visokoobrazovnoj ustanovi

Ivan Poljaković je suspendiran odlukom rektora Ante Uglešića zbog teške povrede radne dužnosti, neuvažavanja različitosti i narušavanja ugleda Sveučilišta nakon što je održao predavanje o zdravstvenom odgoju i rodnoj ideologiji zbog kojeg je prozvan za širenje homofobnih izjava. Portal Katolik.hr javlja da je Poljaković u pratnji odvjetnika Darija Čehića dao izjavu Stegovnom povjerenstvu. Čehić tvrdi kako je počinjen niz proceduralnih pogrešaka pri njegovu pokretanju.

Poljaković je sve optužbe odbacio kao neutemeljene. Tvrdi kako je riječ o montiranom procesu kojim je rektor nanio veliku štetu ugledu Sveučilišta. Uz svoju izjavu kao dokaze priložio je i otvoreno pismo Ante Glibote, redovnog člana Europske akademije znanosti, umjetnosti i literature, rektoru Uglešiću, peticiju s više od 200 potpisa znanstvenika koji traže ukidanje suspenzije te dva novinska članka koja je rektor Uglešić priložio protiv Poljakovića. Povjerenstvo će se o svemu očitovati nakon savjetovanja sa svojim odvjetnikom.