PORAZ HDZ-a

Ante Županović - novi gradonačelnik Šibenika

15.06.2009 u 07:00

Bionic
Reading

Prema službenim i potpunim rezultatima drugog kruga izbora za gradonačelnika Šibenika, novi je gradonačelnik kandidat koalicije SDP-HNS dr. Ante Županović, inače Ravnatelj Doma zdravlja u Šibeniku, koji je na izborima dobio više glasova od dosadašnje gradonačelnice Šibenika, kandidatkinje HDZ-a Nedjeljke Klarić

Županović je na izborima u nedjelju 14. lipnja osvojio 9.635, odnosno odnosno 51,48 posto, dok je Nedjeljka Klarić, dobila 9.081 glas, odnosno 48,52 posto glasova, doznaje se u Gradskom izbornom povjerenstvu.

Obrađeno je svih 79 biračkih mjesta na kojima je upisano 44.753 birača. Glasalo je 18.952 birača odnosno 42 posto, a bilo je 228, odnosno 2 posto nevažećih listića.

Uz dr. Županovića, koji je nestranački kandidat, izabrani su dogradonačelnici Franko Vidović iz SDP-a i Petar Baranović iz HNS-a.

U prvim izjavama za medije dr. Ante Županović zahvalio se svim biračima koji su mu dali svoje povjerenje te je rekao da će interesi Šibenika i stručnost biti glavne odrednice njegove politike, dok je Nedjeljka Klarić čestitala svom suparniku na pobjedi te je najavila da će s njim surađivati kao saborska zastupnica.

"Otvaram vrata i brišem granice u interesu grada i za mene je jedina stranka Šibenik, koji zahtijeva stručne ljude i to će biti jedina odrednica u mome mandatu", rekao je Županović.