PRIJETNJE IZ VISOKOG DRUŠTVA

Političar ušutkao istražitelja prostitucije u Osijeku

14.06.2009 u 09:47

Bionic
Reading

Policijski inspektor koji je radio na otkrivanju mreže maloljetničke prostitucije u Osijeku, u koju su uključene i štićenice Doma za odgoj djece i mladeži, morao je pod snažnim pritiskom prepustiti taj slučaj drugim kolegama

Pritisak je, kako doznaje Jutarnji list, činio jedan od političara - inače visokopozicionirana osoba u moćnoj državnoj tvrtci - kojeg maloljetnice iz osječkog Doma navode kao jednu od svojih mušterija.

U prijavi osječkoj policiji, taj političar optužuje jednog Osječanina za radnje kojima želi uništiti njegov ugled. Uz ime te osobe, političar u prijavi navodi i ime tog policijskog inspektora, optužujući ga da mu 'pakira' u istrazi oko osoba uključenih u lanac maloljetničke prostitucije.

Policijski inspektor o kojemu je riječ nakon toga se povukao s tog slučaja, premda je imao odlične rezultate u razotkrivanju lanca prostitucije.

Podsjetimo, jedna od takvih akcija bilo je i prošlogodišnje otkrivanje 24-godišnje HIV pozitivne prostitutke koja je imala odnose s velikim brojem klijenata u Osijeku i na području Slavonije.

Neke od osoba koje maloljetnice u svom iskazu navode kao mušterije već su bile prijavljivane zbog obiteljskog nasilja i maltretiranja vlastitih supruga. Jedna od njih novinaru Jutarnjeg pokazala je prijeteću SMS poruku, sad već bivšeg supruga, koju još čuva u svom mobitelu.

No, kako se radilo o osobama iz osječkog 'visokog društva' i kako bi informacije o nasilju u obitelji - jednako kao i ove najnovije o sudjelovanju u lancu maloljetničke prostitucije - mogle naštetiti njihovoj karijeri, sve se nekako zataškalo.

Policija je imala više dojava takve prirode, ali, koliko je poznato, nije uspjela prikupiti čvrste dokaze.

Postojanje lanca maloljetničke prostitucije u Osijeku je u subotu bilo tema broj jedan svih razgovora.