KRAMARIĆ 'OPRAO' HDSSB

'Je li Bubalo gradonačelnik Osijeka ili Mostara?'

26.03.2013 u 12:17

Bionic
Reading

'Danas, kada je Osijek još jednom zatrpan snijegom, gradonačelnik Krešimir Bubalo ponovno je otišao u Mostar po instrukcije. Vjerojatno je angažirao i Unikomovu ralicu da ispred njega čisti snijeg kako bi mogao sigurno doći Glavašu u zatvor i pitati ga što da radi', upozorio je svoje sugrađane Damir Kramarić, predsjednik osječkog HDZ-a

Kramarić postavlja i pitanje pokrića troškova učestalih putovanja za Mostar te ga zanima što piše u putnom nalogu pa poziva institucije da se pozabave tom činjenicom.

'Uvijek u presudnim trenucima za grad ili gradsku vlast Bubalo napušta Osijek i ostavlja svoje sugrađane da se sami snalaze i rješavaju probleme, dok se, primjerice, zagrebački gradonačelnik Bandić 24 sata dnevno bori sa snijegom i brine o svojim sugrađanima. Stoga se pitam je li Bubalo gradonačelnik Osijeka ili Mostara?' naglasio je Kramarić

Neslužbene informacije da predstavnici grada Osijeka i Osječko-baranjske županije barem dvaput mjesečno odlaze u Mostar i u tamošnjem zatvoru s Branimirom Glavašem održavaju sjednice Predsjedništva HDSSB-a, nedavno je u emisiji 'Nedjeljom u dva' potvrdio i član najvišeg tijela stranke i saborski zastupnik Dinko Burić, a da se ta praksa održava usprkos novim snježnim nanosima koji otežavaju promet na cestama kroz BiH, potvrđuje i današnji odlazak gradonačelnika Bubala.

Budući da je put od Osijeka do Mostara i natrag duži od tisuću kilometara te da se godišnje odlazi službenim vozilom na stotinjak takvih putovanja, građani Osijeka i OBŽ-a samo za tu namjenu izdvajaju najmanje 300.000 kuna. Ako je istina da putuju uglavnom rent-a-carom kako bi prikrili troškove u gradskom i županijskom proračunu, a vozilo naručuje neko od dobrostojećih poduzeća u vlasništvu Grada ili Županije – kako smo saznali iz dobro upućenih izvora – onda su troškovi i veći.

Nije, međutim, snijeg razlog Bubalova odlaska u Mostar, nego informacija o donošenju Rješenja Ministarstva uprave o priznanju legitimiteta novog predsjednika Gradskog vijeća Osijeka, Miroslava Šimića i odluka donesenih na produženoj sjednici nakon što su je vijećnici HDSSB-a napustili. Ta se vijest iznenada pojavila prošlog vikenda pa je HDSSB u medijima u kojima određuje uređivačku politiku, objavio opsežno priopćenje kojim poručuje da takvo rješenje neće priznati, jer je doneseno pod političkim pritiskom 'Kukuriku vlasti'. Stoga je Bubalo morao otputovati po, kako to Kramarić naziva, 'instrukcije' u Mostar kako se postaviti kada takvo rješenje stigne.

'To je još jedan pokušaj uvlačenja HDZ-a u politički mulj u kojem djeluje HDSSB', rekao je Kramarić koji iz činjenice da ta stranka već zna kakva će biti odluka Ministarstva uprave zaključuje da su u tihoj suradnji s SDP-om radi razbijanja desnog bloka na čelu s HDZ-om.

'Taj je pamflet svjesno pušten kako bi našim sugrađanima skrenuli pažnju s problema u kojima se grad nalazi posljednje četiri godine, a za što je najodgovorniji upravo gradonačelnik Bubalo i HDSSB', zaključio je Kramarić

Na kraju je ustvrdio da su u HDSSB-u svjesni štete zbog zapošljavanja nekolicine članova obitelji profesora Josipa Vrbošića u osječkom Vodovodu pa usprkos tomu što su ga postavili za međunarodnog tajnika stranke, nisu ga uvrstili na izbornu listu za EU parlament.