ISPRED ARENE ZAGREB

Prosvjed branitelja protiv koncerta Lepe Brene

12.06.2009 u 21:52

Bionic
Reading

Ispred Arene Zagreb počeo je oko 18 sati prosvjed dvadesetak braniteljskih udruga protiv subotnjeg koncerta srpske pjevačice Fahrete Jahić, poznatije kao Lepa Brena

Kako ističu branitelji, ne prosvjeduju 'samo zbog održavanja koncerta, nego zbog uloge Lepe Brene za vrijeme Domovinskog rata koja je tada aktivno podupirala suprotnu stranu i slikala se u uniformi neprijateljske vojske'.

Prosvjed su organizirale udruge HVIDRA Grada Zagreba, Nezavisni dragovoljci hrvatski, Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata djelatnika Podravke (UBIUDR) i druge braniteljske udruge, a okupio je stotinjak branitelja.

Na prosvjedu su izvješene slike razaranja Hrvatske za vrijeme agresije te upaljene svijeće oko ulaza u Arenu.bPredsjednik UBIUDR-a Mladen Pavković izjavio je da se braniteljske udruge okupljene na prosvjedu bore protiv zaborava tko je bio tko u Domovinskom ratu.

'Želimo podsjetiti sve one koji će sutra doći na koncert, kao i samu Lepu Brenu, na ono što se događalo za vrijeme rata. Lepa Brena bila je tada na četničkoj strani i nikad se nije ogradila od agresije niti pokazala trunak žalosti za žrtve koje su pale', rekao je Pavković.

Dodao je da braniteljske udruge mirnim i dostojanstvenim prosvjedom žele 'pokazati Lepoj Breni da je bila na suprotnoj strani od one na kojoj smo se mi borili'.bZbog prosvjeda policija je oko Arene Zagreb djelomično zatvorila promet, a ulaz u Arenu čuvaju pripadnici zaštitarskih agencija.