ODJECI LOKALNIH IZBORA

'Zbog ljubuškog HDZ-a ostat ćete bez prava u RH'

12.06.2009 u 16:36

Bionic
Reading

Zbog idiotizma Nevenka Barbarića i ljubuške franšize HDZ-a koja je slijepo poslušala Sanaderove naredbe iz Hrvatske, ne pitajući se koje su dugoročne posljedice istih, te ucjenom i kupovinom određenog broja Ljubušaka Vrgorčanima određivala tko će im vladati, kao kolateralna žrtva mogli bi bez prebivališta i prava koji uz to idu ostati tisuće porodilja i ljudi, piše bosanskohercegovački portal Poskok.info

Drugim riječima, određeni broj Ljubušaka, poslušnika HDZ-BIH, u manje je od godinu dana izabralo jednog načelnika općine i jednog gradonačelnika - Barbarića u Ljubuškom i Matkovića u Vrgorcu - što je politički apsurd, ističe dalje Poskok.info.

Posljedice takve politike, prema Poskoku, mogle biti i lošije nego što već jesu. Kao prvo, međuljudski odnosi između stanovnika ova dva susjedna grada su narušeni. U samom Vrgorcu osjeti se duboka podjela stanovništva i stvarnost je na rubu ekscesa. Vrgorčani koji su porijeklom Hercegovci ili Bosanci svakodnevno u Vrgorcu trpe neugodnosti i ponižavanja zbog interesa jedne uske političke klike zvane HDZ i HDZBIH ili HDZ 1990, kojima je inače česta parola: 'Ne dijelimo hrvatski narod.'

Ako je igdje hrvatski narod podijelje,n onda je to upravo ovdje gdje su HDZ i njegova franšiza u BIH - HDZBIH umiješali inženjering u izbore, ističe Poskok.

Što je najsmješnije, Izmjenu zakona o prebivalištu podržat će i sam HDZ u RH iz razloga što je njegov princip manipulacije biračima preuzeo Jambo u Metkoviću te cijeli drugi niz stranaka uz pogranična područja, pa se ni samom HDZ-u više ne isplati prevarom dobivati izbore, što znači da će u iduću utrku morati pošteno. Ma koliko to čudno zvučalo.

Nažalost, napominje Poskok, posljedice će trpjeti opet obični ljudi. Poručuje svojim čitateljima u BIH koji imaju prijavljeno prebivalište u RH da, ako im uskoro dođe kaznena prijava ili rješenje da im je prebivalište u Vrgorcu, Metkoviću ili Imotskom izbrisano, napišu pismo 'Barbariću i šačici kupljenih birača koja redovito sramoti Hercegovinu' neka im pošalju porodiljne naknade i radne dozvole u RH.

Na koncu, poskokovci ističu da bi položaj Hrvata u BiH bio puno bolji kada bi Sanader i njegove podružnice u BIH energiju, koju su uložili u uložili u agitiranje za hrvatske izbore, iskoristili u agitiranje bosansko-hercegovačkih iseljenika koji žive u RH i Europi na izbore u BIH.

'Jednim potezom pitanje malobrojnosti i preglasavanja Hrvata u BH institucijama ne bi više postojalo. Međutim, što je Zagrebu hrvatstvo u BiH? Tek topovsko meso u ratu i izborno u miru. Meso koje svakim danom polako nestaje', zaključuju na portalu Poskok.info.