TEŠKE OPTUŽBE

Ravnateljstvo HRT-a: Latin prijetio Hloverki

Bionic
Reading

Latin je Hloverki telefonski prijetio, a svojim istupom teško je prekršio odredbe svojeg ugovora o radu i Etičkoga kodeksa HRT-a - tako je na istup Denisa Latina reagiralo ravnateljstvo HRT-a preko svojega glasnogovornika Janosa Roemera

ZAGREB - Navodna Latinova prijetnja uslijedila je, tvrde na Televiziji, nakon što mu je Hloverka Novak-Srzić srezala plaću jer je, protivno njezinu naputku, u emisiju zvao Gordana Malića, novinara Jutarnjeg lista.

Latin je glavnog ravnatelja HRT-a Vanju Sutlića prozvao kukavicom, kojem nije mjesto na čelu Televizije, navodeći da je ravnatelja strah obračuna s korupcijom i otvaranja opasnih tema, a za Hloverku je još rekao da štiti mafiju, te da je poslušnica koja djeluje po diktatu politike, piše Slobodna Dalmacija. No, ravnateljstvo Televizije nije se osvrnulo na te Latinove kvalifikacije, a ravnatelj Sutlić nije htio komentirati svoj 'kukavičluk'.

'Njegov medijski istup može se smatrati realizacijom izrečene prijetnje. Zbog osobnih promotivnih i drugih razloga, pojedini zaposlenici HRT-a koriste se stečenom pozicijom na štetu i vlastitog poduzeća i hrvatske javnosti, služeći se i svojevrsnim “PR uslugama“ za pristup pojedinim medijima i provodeći već prokušane scenarije za zadržavanje postojećeg stanja u cjelokupnom sustavu HRT-a', ističe Roemer, navodeći da HRT neprekidno zaprima prigovore gledatelja zbog neprofesionalnosti, neuravnoteženosti i neobjektivnosti priloga u emisiji Latinica.

'Ne postoji ni jedna druga emisija u HRT-ovim programima koja rezultira tolikim negativnim reakcijama javnosti prema HRT-u. U proteklom razdoblju HRT zaprima sve više pisanih prigovora gostiju emisije Latinica na manipulaciju njihovim izjavama u prilozima, naknadno montiranima suprotno standardima novinarske norme i etike', zaključuje Roemer.