Hrvatska POSIPANJE PEPELOM

Mavrović: Očito sam bio u krivu

  • Autor: tportal.hr
  • 12.6.2009 10:19:01
  • 12.6.2009 9:46:53

Nakon što je Vlada uspjela postići dogovor s mljekarima, napose obećavajući otkupnu cijenu za litru mlijeka od 2,20 kuna, privremeno zaustavljanje uvoza mlijeka i mliječnih proizvoda, u prvom redu sira, te najavila razgovor s poslovnim bankama radi reprograma kreditnih obveza seljaka, oglasio se i Željko Mavrović, predsjednik Hrvatskoga seljačkog saveza

'Smatrao sam, ali i poslao poruku javnosti da se prosvjedima i na ulici ništa ne rješava, ali očito sam bio u krivu. Vlada je iznijela svoja obećanja i to nakon što se traktorima izašlo na ulicu, pa je očito da se na taj način rješavaju problemi, a ne razgovorima kako sam bio uvjeren', ocijenio je čelnik HSS-a dvodnevni traktorski prosvjed.

Vlada je dosta toga obećala, komentirao je Mavrović izjave vrha države koje su umirile seljake te Zagreb 'oslobodile' od traktora, dodajući da ne zna od kuda će se nabaviti potrebna sredstva da bi se obećano i ostvarilo, piše Večernji list.

Mavrović je najavio da će HSS pomno pratiti sve što Vlada čini glede danih obećanja, a ako se ne dogodi ono što je izrečeno, Hrvatska može očekivati još veće prosvjede i blokade.

Zbog Mavrovićevog protivljenja prosvjedu i uvreda koje je uputio seljacima nazivajući ih neukima, seljaci su zatražili od Marovića da podnese neopozivu ostavku.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još