ODVJETNIK MADUNIĆ DAN POSLIJE

'Mamić nije baš ljubio zemlju, nego parket'

17.03.2013 u 20:31

Bionic
Reading

Ante Madunić, jedan od petorice odvjetnika Zdravka Mamića, potvrdio je dan nakon puštanja njegova štićenika iz pritvora da je izvršni predsjednik Dinama doista na Županijskom državnom sudu imao svoj show. 'Nije baš poljubio zemlju, nego parket. No, to je njegov moment', rekao je Madunić

Po Madunićevim tvrdnjama, nije sporno da su Mamićeve izjave bile neprimjerene, no bile su 'osobni sukob' s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Željkom Jovanovićem.

'Nitko živ ne može opravdati takve izjave, međutim, one sasvim sigurno nisu upućene Srbima kao narodu, odnosno nacionalnoj manjini u Hrvatskoj. One su bile odgovor na jedan permanentni sukob koji traje između Zdravka Mamića i ministra Jovanovića', rekao je Madunić za RTL Danas.

Po njegovim riječima, 's obje strane se vrijeđalo i pretjerivalo'. 'Kad bi se govorilo sve isto, situacija bi bila katastrofalna. Zato treba paziti kad se pokreće aparat za kazneni progon', ocijenio je odvjetnik Madunić.

Idućeg tjedna izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda, podsjeća RTL, koje je tražilo jednosmjesečni pritvor zbog mogućnosti ponavljanja djela, odlučit će o žalbi tužitelja.


Zdravko Mamić pušten je sinoć da se sa slobode brani od optužbi da je uvredama na račun ministra Jovanovića i srpske manjine javno poticao na nasilje i mržnju. Prijedlog o jednomjesečnom pritvoru odbila je istražna sutkinja Županijskog suda u Zagrebu, Ljiljanka Maletić.

Nakon što je čuo presudu, prenio je Jutarnji list, Mamić navodno nije krio svoje oduševljenje te se bacio na koljena i počeo ljubiti pod. 'Ljubim zemlju po kojoj hoda sutkinja koja je imala snage donijeti tako hrabru odluku', ponavljao je u sudnici.