Hrvatska MANJAK LIJEČNIKA

Pag i Vir usred ljeta bez Hitne pomoći

  • Autor: tportal.hr
  • 11.6.2009 19:38:49
  • 11.6.2009 19:34:27

Iako je osiguran novac za dodatne timove Hitne medicinske pomoći u Zadarskoj županiji za rad u srpnju i kolovozu, nekoliko desetaka tisuća turista koji u tom razdoblju borave na otocima Pagu i Viru mogli bi ostati bez učinkovitije zdravstvene skrbi

Naime, kako nam je potvrdila ravnateljica Doma zdravlja dr. Renata Bek, na prvom natječaju za popunu sedam timova HMP-a, koje financira ta ustanova, uz pomoć Županije te još tri tima, dva za autocestu i jedan za Vir, koje izravno plaća Ministarstvo zdravstva, javio se nedovoljan broj liječnika, piše Večernji list

- Od ovog produženog vikenda počeo je raditi jedan tim za autocestu, no još nemamo liječnika za 2. smjenu na autocesti, kao ni tim za Vir, koji bi trebao početi raditi 19. lipnja.

Prethodne dvije godine nekako smo se “pokrpali” liječnicima koji su u mirovini, pa smo tako i ove godine za Starigrad-Paklenicu već ugovorili jednog umirovljenog liječnika. No, ni takvih liječnika nema dovoljno za sve timove. Liječnike s državnom licencijom tražili smo na Zavodu za zapošljavanje u Zadru i u drugim hrvatskim gradovima, ali smo svugdje dobili negativan odgovor.

Štoviše, prema mojim saznanjima, u nekim gradovima u Slavoniji već dugo nedostaje liječnika i za redovitu službu - kazala je ravnateljica Bek, koja smatra kako će ipak uspjeti pronaći liječnike za po dva tima HMP-a u Zadru i Biogradu te jedan tim u Benkovcu, dok bi velikih problema mogli imati u popunjavanju timova za Pag i Vir.

- Prošle godine timove smo popunili praktično u posljednji trenutak, tako da nećemo gubiti nadu da će nam to uspjeti i ove godine - rekla je ravnateljica Renata Bek.


- Prošle godine timove smo popunili praktično u posljednji trenutak, tako da nećemo gubiti nadu da će nam to uspjeti i ove godine - rekla je ravnateljica Renata Bek.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još