REAKCIJA NA UVREDE

Jovanović: Mamićev istup nije vrijedan mojih riječi

16.03.2013 u 12:57

Bionic
Reading

Nakon što je Zdravko Mamić završio u pritvoru zbog poticanja nasilja i širenja mržnje na račun ministra Željka Jovanovića, Jovanović je komentirao da je to 'dokaz da je Hrvatska uređena država'

'Svi koji kažu da je ovo nekakva politika, zlonamjerni su. Ovo je dokaz da je Hrvatska uređena država u kojoj se nitko ne može vrijeđati po nacionalnoj, rasnoj, vjerskoj ili bilo kakvoj drugoj osnovi. I ne bih se složio da je premijer Milanović ovo spustio na razinu politike', kazao je ministar Željko Jovanović nakon što je Zdravko Mamić proveo noć u pritvoru zbog izjava na njegov račun.

Inače, novinari i odvjetnici u ovim trenucima iščekuju dolazak Zdravka Mamića u prostorije općinskog državnog odvjetništva, nakon što je noć proveo u pritvoru na Oranicama.

Državni odvjetnik trebao bi odlučiti hoće li za Mamića tražiti određivanje pritvora zbog uvreda na račun ministra Željka Jovanovića.

Tužiteljstvo će danas saslušati Mamića i zatim odlučiti o daljnjim koracima, rekao je odvjetnik Mate Matić, ocijenivši da ne vidi ni jedan opravdan razlog za Mamićevo pritvaranje jer je riječ o snimljenoj izjavi, pa nema opasnosti od utjecaja na svjedoke, kao ni opasnosti od ponavljanja kaznenoga djela.