ZAGREB IMA PLAN

'Bandić je s GUP-om konačno kapitulirao'

15.03.2013 u 19:42

Bionic
Reading

Nakon pet godina, izmjene i dopune GUP-a Zagreba konačno su usuglašene, i to bez 44 sporne izmjene prostornih planova koje je i Ministarstvo graditeljstva proglasilo protuzakonitima, ali ih je unatoč tome gradonačelnik Milan Bandić uporno pokušavao progurati

Tako će u finišu mandata gradonačelnika Milana Bandića i SDP-ove većine u Skupštini na posljednjoj sjednici zakazanoj za četvrtak biti dignute ruke za. Naime, GUP je dobio zeleno svjetlo na današnjoj sjednici skupštinskog Odbora za komunalno gospodarstvo, pa će nema sumnje tako biti i u četvrtak.

'Ako ne može drugačije, onda će po zakonu. Čini mi se da se tom krilaticom vodio gradonačelnik Milan Bandić jer je sada konačno kapitulirao.

Sve 44 nelegalne izmjene nisu u GUP-u, dokumentacija vezana uz njih je u DORH-u i policiji i sada je na njima da odrade svoj dio posla.
Zna se što se radilo, zna se da je tajnica Gradske skupštine nelegalno potpisivala ispravke, zna se da je Bandić vikao na pokojnog predsjednika Skupštine Borisa Šprema i pitao ga zašto ispravci nakon izbora stoje u ladici.

Ono što mi nije jasno nakon svega je zašto država još nije odradila svoj dio posla?' upitao se Jurica Meić, predsjednik Odbora.

Podsjetimo, Bandić je u nekoliko navrata pokušao ugurati 44 sporne izmjene i dopune prostornih planova. Njima je na Bundeku, Svetom Duhu, Vrbiku, Španskom i još nekim dijelovima grada stopa izgradivosti rasla i do 50 posto. Nestajale su ceste, dodavani katovi, građeni su stambeno-poslovni kompleksi na zemljištima predviđenim za društvenu namjenu.

Najviše ispravaka potpisano je od 2005. do 2009. godine, a upravo na temelju tih saznanja na policijskom ispitivanju bila je i bivša tajnica Skupštine Greta Augustinčić Pavičić čiji su se potpisi nalazili na njima. Iz Gradske uprave tada su kazali da je riječ o tehničkim pogreškama.