NA UŽAS DALMATINSKE ZAGORE

Plaćat će se prolaz kroz tunel Sv. Ilija

15.03.2013 u 16:02

Bionic
Reading

'Prolaz kroz tunel Sv. Ilija morat će se naplaćivati', rekao je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić

Tako je potvrdio strahove stanovnika Vrgorca, Zagvozda i Imotskog koji već neko vrijeme upozoravaju da će im dugo očekivani tunel donijeti i dodatna financijska opterećenja. Naime velik broj stanovnika tog kraja zaposlen je na makarskom području, a prema najavama ministra, kraći put do posla neće im biti i jeftiniji.

'Infrastruktura košta. U svim društvima infrastruktura košta, a tunel tih karakteristika, zbog troškova održavanja, mora ući u sustav naplate. Ta naplata će isključivo pokrivati troškove održavanja. Odluku o tome donose Hrvatske autoceste koje će, nakon analize operativnog troška, odrediti cijenu', rekao je ministar Hajdaš Dončić, danas na splitskom Sveučilištu promoviran u doktora znanosti.

Ministar je dodao i da radovi na gradilištima Konstruktora, koji se trenutno nalazi u predstečajnoj nagodbi, neće stati, kako na riječkom, tako ni na splitskom području.

'I u Rijeci, a isto tako i na splitskoj zaobilaznici, drugi izvođači radova, koji su činili poslovnu grupaciju zajedno s Konstruktorom, nastavili su s radovima. Nadam se da će ti radovi u Splitu biti završeni do siječnja sljedeće godine da bi se dobio kvalitetan ulazak u grad', istaknuo je Hajdaš Dončić.

Inače, radnici Konstruktora koji su jučer prekinuli rad na dijelu autoceste na vrgoračkom području vratili su se danas na posao. Uprava im je obećala isplatu akontacije od 500 kuna do 18. ožujka, a danas je isplaćena akontacija od 1.000 kuna za radnike koji su na čekanju. Dogovoreno je i da im se puna plaća isplati u roku od 15 dana, a ako se to ne dogodi, najavljuju novi prekid rada.