Hrvatska RUPA U ZAKONU

Tijelovo u Hvaru sajamski dan, pa trgovine rade

Hvarski gradonačelnik Pjerino Bebić proglasio je četvrtak, 11. lipnja, kad se slavi Tijelovo, sajmenim danom u gradu Hvaru, tako da će sutra prodavaonice u Hvaru biti otvorene iako je državni blagdan..

"Sukladno svojim ovlastima, danas sam četvrtak proglasio sajmenim danom, što znači da će male butige, štandovi i suvenirnice u Hvaru sutra raditi od 9 do 24 sata, a veliki trgovinski centri do 14 sati", kazao je gradonačelnik Grada Hvara.

"Gradske uprave u priobalju i na otocima vrlo često zaprimaju pritužbe trgovaca, obrtnika i gostiju, jer su turisti nedjeljom i državnim blagdanima zakinuti za mnoge usluge. Osim toga, manji promet u trgovinama najdirektnije se odražava i na proračunske prihode", rekao je hvarski gradonačelnik obrazlažući svoju odluku.

Zajedno s gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem, koji je zastupnik u Hrvatskom saboru, Bebić je prije nekoliko dana oštro kritizirao zabranu rada trgovina nedjeljom i državnim blagdanima. U njihovoj zajedničkoj izjavi kaže se da Vlada uporno ignorira zahtjeve jedinica lokalne samouprave te da će, ako ni Hrvatski sabor ne uvaži njihove primjedbe, pokrenuti referendum kako bi se građani izjasnili jesu li za to da se propisivanje radnog vremena trgovina spusti na razinu lokalne zajednice.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još