PROSVJED URODIO PLODOM

Radnicima Diokija uskoro isplata jedne plaće?

14.03.2013 u 15:11

Bionic
Reading

Radnici Diokija koji zahtijevaju da im se što prije isplati sedam zaostalih plaća i otpremnine, jutros su uz podršku čelnika sindikalnih središnjica prosvjedovali na Markovom trgu i ispred Ministarstva financija. Tamo su ipak dobili obećanje kako će se sve učiniti da dio novca bude što prije isplaćen

Dvjestotinjak radnika prvo je prosvjedalo na Markovom trgu uz poruku Vladi.

'Dosta nam je ovakve situacije, zar želite od nas napraviti luđake i psihičke bolesnike. Primite nas i konačno pomozite', zahtijevali su radnici na Markovom trgu.

U Vladi ih nisu primili pa su krenuli u Ministarstvo financija gdje su imali više sreće. Tamo ih je primio zamjenik ministra financija Boris Lalovac i obećao novi sastanak u utorak.

'Na sastanku ćemo što prije probati pronaći neku neoperativnu imovinu da se što prije proda i da se svim radnicima, sadašnjim i bivšim na račun isplate neki novci da mogu preživjeti', rekao je predstavnik sindikata Srđan Perković.

Što se predstečajne nagodbe tiče, dodao je, više će se znati nakon sastanka na ročištu vjerovnika 4. travnja, gdje će biti odlučeno prihvaćaju li vjerovnici prijedlog tvrtke Crodux plin generala Čermaka koji je zainteresiran za kupnju.

'Ako prijedlog bude prihvaćen, za radnike bi se mogao potražiti novac da prežive još neko vrijeme', dodao je Perković.

Dobili smo dojam da su u Ministarstvu ozbiljno zainteresirani za rješavanje problema te da već postoji plan za hitnu isplatu jedne plaće, ustvrdio je Bojan Kovačić iz Stožera za obranu Diokija.

'Postoji mogućnost da to bude jako brzo. To je gašenje plamena, ali u ovom trenutku možda dovoljno da se preživi do konačnog rješenja', rekao je Kovačić i dodao i da će na sastanku biti govora o pronalasku novih zakonskih rješenja koja bi omogućila da se na ovrhe koje radnicima stižu od strane države, uvede moratorij.