NOVINARI NISU ZLOSTAVLJALI INGRID

'Milanović nema pojma što je mobbing'

14.03.2013 u 12:00

Bionic
Reading

Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga osvrnula se na jučerašnju izjavu premijera Zorana Milanovića da su novinari mobbingirali Ingrid Antičević Marinović objavama nakon što je u javnost iscurio video njezinog govora u Euro-parlamentu

'Novinari su samo radili svoj posao i prenijeli vijest što ne može nikako biti bilo koji oblik mobbinga prema saborskoj zastupnici Ingrid Antičević Marinović'. Podsjećaju na definiciju mobbinga: To je secifični oblik ponašanja na radnom mjestu, kojim jedna osoba ili skupina njih sustavno psihički (moralno) zlostavlja i ponižava drugu osobu, s ciljem ugrožavanja njezina ugleda, časti, ljudskog dostojanstva i integriteta, sve do eliminacije s radnog mjesta. Zlostavljana je osoba bespomoćna, u nemogućnosti je da se obrani.

Podsjećaju premijera da je Klub zastupnika SDP-a 2008. godine preuzeo Nacrt prijedloga zakona o sprečavanju zlostavljanja na radu od udruge Mobbing i uputio ga u saborsku proceduri. Zakon tada nije prihvaćen. Danas kada su u poziciji a ne u opoziciji, o tom se Zakonu šuti, a termin 'mobbing' se krivo interpretira i tumači, poručuju.