Hrvatska KORNATSKA TRAGEDIJA

Obustavljen kazneni postupak protiv Slavice

  • Autor: Hina
  • 10.6.2009 18:25:57
  • 10.6.2009 18:15:07

Županijski sud u Šibeniku prihvatio je prigovor Čede Prodanovića, odvjetnika bivšega vatrogasnog zapovjednika Šibensko-kninske županije Dražena Slavice, te je donio rješenje da se obustavlja kazneni postupak protiv Slavice

U telefonskom razgovoru za Hinu odvjetnik Prodanović je potvrdio da je danas primio rješenje šibenskoga Županijskog suda. Slavica je bio optužen da je nizom propusta počinio kazneno djelo protiv opće sigurnosti u akciji gašenja požara na otoku Kornatu 30. kolovoza 2007. godine, kada je poginulo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog. Prodanović je podsjetio da je prigovor na optužnicu poslan sredinom prosinca prošle godine.

'Županijski sud u Šibeniku naložio je Županijskome državnom odvjetništvu da optužnicu popravi prema prigovoru koji smo uložili, tj. da u uzročno-posljedičnu vezu dovede eruptivni požar koji je prouzročio pogibiju na Kornatu i eventualne propuste koje je Slavica napravio, a odnosi se na to da ljudi koji su išli u akciju nisu prošli desantni tečaj, da nisu bili dovoljno obučeni te da je među njima bilo maloljetnika i ročnika', objasnio je Prodanović.
Nikša Stipaničev/CROPIX
Vatrogasac Frane Lučić jedini je preživio Kornatsku tragediju

Dodao je kako je u travnju šibensko Županijsko državno odvjetništvo podnijelo novu optužnicu, ali u njoj, kako je rekao Prodanović, nije uspostavljena uzročno-posljedična veza između Slavičinih propusta i eruptivnog požara, nakon čega je Županijski sud u Šibeniku prihvatio prigovor Slavičina branitelja i obustavio kazneni postupak protiv njega.

Službenu potvrdu na Županijskome sudu u Šibeniku, unatoč nastojanjima, danas nije bilo moguće dobiti. Prodanović je rekao kako se na to rješenje šibensko Županijsko državno odvjetništvo može žaliti Vrhovnome sudu u roku od tri dana.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još