NEPRESUŠAN JAKOVČIĆ

'Eurozastupnik mog formata može puno učiniti za Hrvatsku'

12.03.2013 u 19:01

Bionic
Reading

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare u Puli najavio je da će IDS, nakon sutrašnje sjednice Predsjedništva stranke, kandidirati Darka Lorencina za ministra turizma u Vladi Republike Hrvatske, a Ratomira Ivičića za zamjenika ministra

Jakovčić je uvjeren kako ova 'kombinacija politike i struke' može dati dobar rezultat. Naime, Darko Lorencin, kao predsjednik Savjeta IDS-a, predstavlja političku liniju, dok je Ratomir Ivičić nestranački kandidat, predložen konsenzusom turističkog gospodarstva Istre.

'Vjerujem da nakon sutrašnje sjednice Predsjedništva IDS-a možemo zaključiti činjenicu da ćemo dobiti novog ministra turizma iz Istre koji ima konsenzus u političkom svijetu te zamjenika ministra koji ima konsenzus na području gospodarstva', kazao je Jakovčić.

'Sigurno je da Lorencin ima punu političku podršku od premijera i Vlade, dobro je upoznat s gospodarskim kretanjima, a Ivičić je, kao voditelj NP Brijuna, stručan u području turizma.'

Istaknuo je kako IDS time ne odustaje od potrebe da struka gospodarstva i turizma bude snažno prisutna sa svojim ambicijama, potrebama, planovima, željama u Ministarstvu turizma. Opstanak koalicije je neupitan samim time što je IDS-u ostalo ministarstvo turizma', kazao je Jakovčić, dodavši da je i bilo vrijeme da se smire strasti.

'Mišljenja sam bio cijelo vrijeme da nije dobro da ja budem kandidat za ministra turizma i drago mi je da je premijer Zoran Milanović otklonio ovu mogućnost', naglasio je predsjednik IDS-a, dodavši da će stoga vrlo rado prihvatiti utakmicu za Europski parlament.

'Ministar turizma može puno toga napraviti za Hrvatsku, i napravit će, ali zastupnik u Europskom parlamentu mog formata može itekako puno napraviti za Hrvatsku, usuđujem se reći puno više nego mnogi ministri u Vladi RH', kazao je Jakovčić. Napomenuo je da je time također pokazao kako prihvaća odgovornost za budućnost Hrvatske.

'Sretan sam što sam dobio velike pohvale od turističkog sektora za moj rad, dobio sam i uostalom pohvale od premijera koji je govorio o uspješnosti u brendiranju Istre, koji je očito prepoznao i mene kao čovjeka koji je zajedno sa drugima na tome godinama radio', osvrnuo se Jakovčić na komplimente upućene mu od premijera Zorana Milanovića. No, osvrnuo se i na izjave Damira Kajina, ocijenivši da je 'napravio puno dobroga za Istru i IDS, ali da se u zadnje vrijeme izgubio u svojoj politici' te da bi se trebao ispričati za sve što je izrekao.