JAKOVČIĆ ZADOVOLJAN, RAT OKONČAN

Darko Lorencin prihvatio funkciju ministra turizma!

Bionic
Reading

U SDP-u su shvatili poruku šefa IDS-a Ivana Jakovčića da nije spreman prihvatiti odgovornost i preuzeti Ministarstvo turizma. Smatraju da bi u tom slučaju najbolje rješenje bilo da Ministarstvo turizma preuzme Darko Lorencin, koji je danas pomoćnik ministra gospodarstva, a ujedno je formalno drugi čovjek IDS-a, kao predsjednik Savjeta stranke, piše Novi list. Tportal doznaje da je Darko Lorencin prihvatio ponuđenu funkciju, a ovakvim raspletom krizne situacije u Kukuriku koaliciji zadovoljan je i šef IDS-a Ivan Jakovčić

'Shvatili smo Jakovčićevu poruku. On ne želi preuzimanje odgovornosti nego samo medijsku pažnju. Budući da je resor turizma IDS-ov po koalicijskom ugovoru, a da je Predsjedništvo IDS-a prije dva dana donijelo odluku da stranka želi ostati u Vladi, onda bi bilo najbolje da ovu funkciju preuzme Darko Lorencin kao vrlo širok čovjek, koji je ranije vodio turističku zajednicu, pa istarsku Razvojnu agenciju, bio je član poglavarstva za EU fondove, a sada je pomoćnik u Ministarstvu gospodarstva', kazao je za riječki dnevnik visoki izvor u u Vladi.

Mlad i ambiciozan

Sadašnji pomoćnik ministra gospodarstva za investicije i konkurentnost i jedan od autora Zakona o strateškim investicijama, Darko Lorencin, rođen je 1970. godine i po zanimanju je diplomirani ekonomist. Bio je član Poglavarstva Istarske županije, a radio je kao direktor Istarske razvojne agencije (IDA).

Lorencinovo imenovanje na upražnjeno mjesto ministra turizma pozdravio je IDS-ov šef Ivan Jakovčić.

'Ovo je sigurno odličan korak naprijed. Pozdravljam ovu inicijativu ako je ona vjerodostojna, a čini mi se po svim informacijama koje imam da je tako. Mislim da smo blizu rješenja, a onda se možemo odmah uhvatiti u koštac sa svim onim što je bitno za hrvatski turizam', rekao je Jakovčić Media servisu. Očekuje da će Lorencin napraviti nužne promjene u Ministarstvu, a još jednom će se konzultirati s turističkim sektorom.

'Naravno da pozdravljam to jer je to vrlo visoki naš čelnik u stranci. No, iskreno, bez želje da bilo što odugovlačim, mislim da je dobro da se još jednom čujemo s privatnim sektorom, da i oni podrže tu inicijativu. Ja ću učiniti sve da to tako bude. Trebat će vjerojatno napraviti još neke promjene u Ministarstvu turizma. Darko je odličan čovjek, međutim moramo uzeti u obzir sve elemente koje nosi turizam i odgovornost ministra turizma', rekao je čelnik IDS-a koji je odgovorio i na pitanje je li ovime zakopana ratna sjekira u koaliciji.

'Mislim da sve ide u dobrom pravcu i da ćemo naći rješenje', zadovoljan je Jakovčić.

Povodom izjave Damira Kajina da je premijerov poziv Jakovčiću da uđe u Vladu ruganje, prozvani je rekao: 'Kolega Kajin se, na žalost, nakon što je zaista niz godina bio dobar saborski zastupnik, potpuno izgubio u politici. Kad on kaže da poziv Milanovića meni da uđem u Vladu znači ruganje meni, to znači ruganje Vladi, Milanoviću, turističkom sektoru. Damir je zaista pretjerao. Blizu mu je politički kraj nakon svih ovih izjava. Svi vide da se naprosto izgubio. Meni je s jedne strane žao, a s druge je jasno da takav čovjek ne može biti istarski župan.' Jakovčić nastavlja s kampanjom za Europski parlament. Istodobno, iz SDP-a su poručili da je netočna informacija da je IDS-u nuđeno mjesto na zajedničkoj listi za Europski parlament koalicije SDP-HNS-HSU.