SVE JE TO ZBOG LOŠEG INGLIŠA

Ingrid Antičević Marinović neće u Bruxelles?

12.03.2013 u 08:41

Bionic
Reading

Ingrid Antičević Marinović, bivša ministrica pravosuđa i zastupnica u Hrvatskom saboru, po svemu sudeći neće postati zastupnica SDP-a u Europskom parlamentu, potvrdio je Jutarnjem listu visoki izvor u Vladi

Odluka o tome što će se dogoditi s Ingrid Antičević Marinović u rukama je premijera Zorana Milanovića, koji će u utorak članovima Predsjedništva SDP-a predstaviti popis kandidata za izbore 12 hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu koji će se održati 14. travnja. Konačna potvrda liste očekuje se u subotu kada se sastaje Glavni odbor Socijaldemokratske partije Hrvatske.

Prema informacijama iz Vlade koje ima Jutarnji, izgleda kako je procijenjeno da bi kandidiranje Ingrid Antičević Marinović moglo imati negativne posljedice za zajedničku izbornu listu SDP-HNS-HSU. Riječ je, dakako, o reakciji na njezin nedavni nastup u Bruxellesu, kada se europarlamentarcima obratila na izuzetno slabom engleskom jeziku.

Ubrzo su na internetu, a kasnije i u tiskanim medijima, uslijedile brojne šale, ali i ozbiljna upozorenja kako političari s tako lošim poznavanjem engleskog ne bi smjeli predstavljati Hrvatsku u važnim međunarodnim institucijama kao što je Europski parlament.

Među ostalima, sličnu poruku uputili su predsjednik Ivo Josipović, kao i Hannes Swoboda, jedan od najpoznatijih europarlamentaraca. U SDP-u su opravdavali svoju članicu, međutim čini se kako su promijenili stajalište nakon žestokih negativnih reakcija javnosti, pa se SDP ne želi predstavljati kao stranka koja štiti nekompetentne političare, zbog čega bi dio njihovih glasača iz protesta mogao podržati konkurenciju, piše Jutarnji