UPITNO SERVISIRANJE KREDITA

Jakovčić ministar turizma? Kajin: Rugaju mu se!

10.03.2013 u 08:45

Bionic
Reading

HRT-ov Dnevnik 3 sinoć je dobio neslužbenu potvrdu iz IDS-a da će Ivan Jakovčić biti njihov kandidat za ministra turizma. Slučajno ili ne, tijekom večeri i SDP-ov Neven Mimica pozvao je Jakovčića da bude novi ministar

Situacija se Jakovčiću zakomplicirala. U petak je, naime, krenuo u kampanju za zastupnika u Europskom parlamentu, a sinoć obećao da će ime IDS-ova kandidata za ministra reći najkasnije do Uskrsa.

Dojučerašnji Jakovčićev stranački kolega Damir Kajin komentirao je ponudu SDP-a da Jakovčić bude ministar.

'Sjajno. Bravo Mimica. Tako se radi. Rugaju mu se. Tjeraju ga od sebe i Istrijana. Ljestvica je dignuta. Znate što bi značilo kad bi on došao u Vladu? Prvo bi ga netko pitao: Reci ti nama, imaš 16.500 kuna, a servisiraš 800.000 eura kredita. Kako? Netko će ga pitati ako uđe u Vladu kako si došao do zemlje? Pa kako do sela? Pa kako do kredita? On se mislio iživljavati na Vladi, e pa sada, evo ti. Nikada Jakovčiću nije bila veća knedla u grlu nego danas. Vidi da se Istra budi i da se mijenja i da on više Istru nema. Ljestvica je tako visoko dignuta, da on tu ljestvicu ne može preskočiti', rekao je Kajin za Dnevnik 3.

Podsjećamo, iako je još prije tri dana tvrdio da mu mandat ministra turizma nije upitan, Veljko Ostojić u subotu je podnio ostavku, koju je premijer Zoran Milanović ekspresno prihvatio. I poručio kako očekuje da IDS predloži novog kandidata za ministra turizma.

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić rekao je na konferenciji za novinare nakon sjednice Predsjedništva stranke da će predsjedniku Vlade u iduća dva tjedna predložiti novog kandidata za ministra turizma. Istaknuo je da IDS želi sudjelovati u koaliciji, ali i da je ovo prilika za razgovor o rekonstrukciji u Vladi i razgovor o budućnosti.

Nagađa se da bi baš Ivan Jakovčić mogao postati novi ministar turizma u Vladi koju je nedavno kritizirao.