NAJAVIO TUŽBE PROTIV MEDIJA

Bandić: Nisam podrignuo, štucnuo sam

18.04.2013 u 13:16

Bionic
Reading

Gradonačelnik Milan Bandić jutros je otvorio područni objekt dječjeg vrtića 'Šumska jagoda' na Črnomercu, u ulici Dunjevac. Prije svečanog rezanja vrpce, istresao se na medije koji su prije dva dana prenijeli informaciju da je nepristojno podrignuo za vrijeme govora na tribini u Sesvetama

'Ja noćas oka nisam sklopio. Napravit ćemo mi i vrtiće i škole, i sve... Otići ćemo mi i doći će netko drugi, ali čovjek svoje dostojanstvo nikad ne smije prodati. Moje dostojanstvo vrijedi više od svih projekata na svijetu. Znate što su mi napravili mediji?! Ja sam 2003. godine imao moždani udar, osam dana bio u komi, 28 dana štucao svake 3 sekunde. I odem na Sesvete na jednu od 15 tribina i nakon 3 sata govora pred masom od 500 do 1000 ljudi, ja štucnem. I oni cijeli dan od toga rade sprdnju i cirkus', ogorčeno je kazao Bandić te istaknuo kako nikome u životu to ne bi poželio.

Najavio je kako će tužiti medije i sve to uplatiti u humanitarne svrhe.' Ja se nisam ni rodio kao gradonačelnik niti ću umrijeti kao gradonačelnik. Ovo me pogodilo kao čovjeka. Ja sam se, hvala Bogu, 2003. probudio iz kome, pobijedio štucanje i igrao košarku već nakon dva mjeseca. Trčim maratone danas. Ovome što su mi mediji napravili i Goebbels bi pozavidio. I znate zašto ću dobiti ponovno izbore, jer je ljubav jača od mržnje i od montaže', poručio je Bandić.

To mu, kaže, daje motiv da 24 sata dnevno služi građanima. 'Ponekad štucnem kao i prije devet i pol godina. Sram ih bilo. Ispada da je Bandić nekulturan, podriguje, seljačina, majmun... Molim vas, gdje je tu ljudsko dostojanstvo?! Gdje mi živimo?! Pa, u Europu ćemo za tri mjeseca. Ovo se ne bi ni u Sjevernoj Koreji dogodilo', kazao je.

Priznao je, također, kako je do prije pola godine čak razmišljao o tome hoće li se uopće ponovno kandidirati za gradonačelnika, no ovo ga je motiviralo da ide dalje, piše Večernji list. 'Nisam savršen, ja sam grešan, ali sam još uvijek najbolji', zaključio je na kraju Bandić te naglasio kako je sretan što se nalazi u novom vrtiću u koji je uloženo 11,5 milijuna kuna za osamdesetero djece smještene u četiri odgojne skupine.