Hrvatska ZAISTA

Stradun ronio krokodilske suze za Šuicom

  • Autor: tportal.hr
  • 9.6.2009 16:26:26
  • 9.6.2009 15:54:51

'Cijeli Stradun plače za Mamom' još je jedan u nizu performansa dubrovačke Udruge Nazbilj, čiji su članovi krokodilskim suzama, naricanjem i prepoznatljivom satirom reagirali na izjavu bivše gradonačelnice Dubrovnika Dubravke Šuice, koja im je nakon dva uzastopna mandata i izgubljenih izbora i dalje vrelo inspiracije

Prešutili su kad je Šuica zaplakala doznavši da će u gradonačelničku fotelju njezin protukandidat Andro Vlahušić, ali nisu mogli i njezinu izjavu 'cijeli Stradun plače za mnom', po kojoj će ostati upamćena, baš kao i po vlastitoj emotivnoj reakciji u postizbornoj noći.

Njih dvadesetak okupilo se nakratko u ponedjeljak navečer ispred Orlandova stupa, izazivajući smijeh prolaznika, dok su im se krupne, srebrne suze, slijevale s lica, a oni na Stradunu jecali su 'plačući za Mamom Šujom'.

U žalosti, glava prekrivenih crnim velom, dijelili su i maramice usputnim 'emotivcima' - svima koji 'tuguju' zbog odlaska bivše gradonačelnice, od koje su se duljim performansom, podsjetimo, već oprostili ispred Crkve sv. Vlaha, piše Jutarnji.hr.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još