HŽ PROTIV SINDIKATA

Smanjena brzina vlakova je nezakonita!

03.03.2013 u 13:33

Bionic
Reading

Sindikat strojovođa Hrvatske ovakvim akcijama šteti svim putnicima koji na svoje odredište dolaze s dodatnim zakašnjenjem, te svim zaposlenicima i ugledu HŽ Putničkog prijevoza, poručili su iz HŽ-a

Akciju Sindikata strojovođa Hrvatske kojom je za 20 km/h smanjena brzina vlakova na prugama u Hrvatskoj od jučer u 14 sati HŽ Putnički prijevoz smatra nezakonitom, priopćili su danas iz HŽ-a.

– Sigurnost putnika koji se koriste vlakom je neupitna, a Sindikat strojovođa Hrvatske ovakvim akcijama šteti svim putnicima koji na svoje odredište dolaze s dodatnim zakašnjenjem, te svim zaposlenicima i ugledu HŽ Putničkog prijevoza – dodaju u priopćenju.

Podsjetimo, Sindikat strojovođa Hrvatske u subotu je najavio smanjenje brzine svih vlakova na svim hrvatskim prugama za 20 km/h, isključivo zbog, kako su istaknuli, sigurnosti.

U priopćenju su upozorili da su se u petak, u manje od 24 sata, u kolodvoru Botovo i to na istom mjestu dogodila dva iskliznuća dvije lokomotive. Podsjetili su i da se prošli vikend, treći put ove godine, zbog snijega dogodio kolaps prometa na prugama kojima upravlja HŽ Infrastruktura d.o.o. kao i iskakanje iz kolosijeka čeone lokomotive putničkog vlaka. Iste noći, putnički je vlak ostao zarobljen na pruzi čitavih 15 sati zbog neočišćene pruge, iako su, ističu, cestom cijelo vrijeme vozili automobili i autobusi. Prije nekoliko tjedana, u rasponu od dan-dva, iskliznule su tri lokomotive na riječkom području.