BRANITELJI ZAHTIJEVAJU

'Bandiću, otkaži ugovor o najmu Arene za Brenin koncert'

09.06.2009 u 11:41

Bionic
Reading

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) zatražila je od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i Uprave Zagrebačkog holdinga, da kao vlasnici sportskog objekta Arena otkažu Ugovor o najmu te dvorane za koncert Lepe Brene, najavljen za 13. lipnja

Ta je pjevačica, ističu u priopćenju, u vrijeme rata nosila odoru srpskog agresora, te sve do danas nije osudila agresiju na Hrvatsku i BiH.

Zagrebački holding ne treba i ne mora ugostiti baš svakog pjevača koji plati troškove dvorane, tim prije što se, drže u UBIUDR te upozoravaju da već sutra može dogoditi da želju za koncertom iskaže i Bora Đorđević i Riblja čorba i slični glazbenici koji su otvoreno stali u obranu srpskog agresora.

Dužnosnicima najljepše i najskuplje dvorane u Hrvatskoj ne bi smjela biti zarada na prvom mjestu, poručuju iz UBIUDR-a, tim prije što su i za tu dvoranu ipak najzaslužniji oni koji su dali svoje živote za slobodnu i samostalnu Hrvatsku.

Gradonačelnika Bandića podsjećaju na sve nevolje koje je imao u vrijeme kad je samo pomogao u organizaciji koncerta Marka Perkovića Thompsona na Trgu bana Jelačića, a kada brojni ljevičari nisu željeli njegov koncert, iako je on bio i aktivni sudionik Domovinskoga rata.

UBIUDR ističe kako otkazivanje ugovora o najmu traže i zbog protivljenja brojnih Udruga proizašlih iz Domovinskoga rata.