GRADILIŠTE BLOKIRANO

Vujić pozvao ministre zbog ceste koja se gradi šest godina

25.02.2013 u 16:41

Bionic
Reading

Obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić pozvao je danas resorna ministarstva i Hrvatske ceste na profesionalnost te na žurno uključivanje u rješavanje problema na izgradnji dionice Sveti Kuzam - Križišće autoceste A7

Dionica Sveti Kuzam - Križišće, duga 9,5 kilometara i teška milijardu kuna, gradi se, naime, već šest godina, a posljednjih pet mjeseci radovi na vijaduktu Križišće stoje jer je izvođač radova, tvrtka Konstruktor, zapao u financijske poteškoće.

Odlukom Hrvatskih cesta, u posao je potom uvedena tvrtka Viadukt koja je trebala nastaviti izgradnju, no radnici tvrtke Konstruktor ovima su blokirali pristup gradilištu. Konstruktorova dizalica i dalje priječi nastavak izgradnje koridora, pa je tvrtka Viadukt Općinskom sudu u Rijeci podnijela zahtjev za privremeni ulazak u posjed gradilišta, a ročište je zakazano tek za 4. ožujka.

Prema Vujićevim riječima, od Općinskog suda je zatražio i dobio tu informaciju, iako mu je njegova pravna služba savjetovala da to ne čini, da se ne bi protumačilo kao pritisak na sudstvo.

'U Splitu je slični slučaj riješen u roku od 24 sata, a kod nas se zakazuje raspravno rošište koje treba donijeti privremene mjere da se ukloni dizalica koja tamo smeta', nezadovoljan je Vujić.

Vujić je istaknuo da je ova dionica izuzetno značajna u gospodarskom i turističkom pogledu jer će se njome rasteretiti Rijeka, Bakar, Kraljevica, Kostrena. Rokovi izgradnje više su puta produljivani, a sada je i posljednje najavljeni, za 20. lipnja, prije turističke sezone, upitan.