LADISLAV ILČIĆ IDE NA IZBORE

Preko Grozda do gradonačelničke fotelje

25.02.2013 u 15:35

Bionic
Reading

Ladislav Ilčić, predsjednik stranke HRAST-hrvatski rast i predsjednik udruge Grozd, kandidat je te stranke za varaždinskog gradonačelnika.

‘Stranka Hrast osvojila je oko 30 tisuća glasova na posljednjim parlamentarnim izborima, te mojih 16 posto osvojenih glasova na izvanrednim izborima za varaždinskog gradonačelnika 2010. dobar su temelj za moju ponovnu kandidaturu’, istaknuo je sinoć u Varaždinu na skupu stranke kandidat za prvog čovjeka Varaždina Ladislav Ilčić te dodao da je jedan od razloga za kandidaturu i taj što aktualna vlast u Varaždinu nije ponudila ništa novo u odnosu na bivšu vlast, koja je zbog niza optužbi i afera morala ranije odstupiti.

Za razliku od prošlih izvanrednih izbora u Varaždinu, kada je Ilčić nastupio kao nezavisan kandidat, ovoga puta izlazi kao dio nove političke opcije, stranke Hrast.
‘Uvidjeli smo da se kroz stranku može postići bolji i ozbiljniji rezultat, te da na taj način možemo profilirati nove i sposobne ljude. Kao nova stranka nudimo bolja rješenja za hrvatske probleme na bitno drugačijoj koncepciji od ostalih stranaka’, rekao je Ilčić te istaknuo da bitnu razliku u njihovom radu čine novi i sposobni ljudi koji nemaju moralnih utega.

Ilčić je najavio organiziranje većeg broja ogranaka stranke u Varaždinskoj županiji u slijedeća dva mjeseca te mogućnost da stranka istakne svog kandidata za župana.
Na izbore za varaždinsko Gradsko vijeće Hrast izlazi samostalno uz mogućnost postizborne koalicije.

Ladislav Ilčić
poznat je široj varaždinskoj javnosti nakon što se 2010, uz Gorana Habuša, Miljenka Ernoića i Zlatka Horvat, kandidirao za varaždinskog gradonačelnika na izvanrednim izborima te osvojio 16 posto kao nezavisan kandidat. Kao predsjednik udruge Grozd Ilčić je u posljednjih nekoliko mjeseci imao niz istupa u javnosti kritizirajući četvrti modul zdravstvenog odgoja.