Hrvatska DEKLARACIJA O PROMJENI

HSP podupire SDP u Šibeniku

Deklaracijom o promjeni Šibenika, koju su danas potpisali kandidati za gradonačelnika iz prvoga izbornog kruga - nezavisni kandidat Ivan Višnjić, kandidat s liste šibenskoga Građanskog foruma Emil Guberina, kandidat HSP-a Goran Grguričin i kandidat koalicije SDP-HNS Ante Županović, podupire se Županovićev izbor za gradonačelnika u drugome izbornom krugu, 14. lipnja

U deklaraciji se ističe da će se potpisnici boriti protiv ideoloških, društvenih i stranačkih podjela. Potporu Županoviću u Šibeniku iskazao je i SDP-ov saborski zastupnik, ekonomski stručnjak Ljubo Jurčić, koji je danas posjetio i gospodrasku zonu Pode.

U deklaracija o promjeni Šibenika tvrdi se kako se u tom gradu zapošljava na temelju stranačke pripadnosti i da iz njega odlaze mladi ljudi. Također se ističe da šibenska vlast sklapa tajne ugovore i da nije iskoristila gradske potencijale, a Šibenik je pretvorila u grad neostvarenih projekata.

"Svojim radom, među ostalim, borit ćemo se protiv uljepšavanja stvarnosti i lažnih obećanja, agresije, političkog primitivizma, ucjena, zastrašivanja, kupnje i podmićivanja glasača te podjele na vladajuće i druge", pročitao je deklaraciju Ante Županović.

Na pitanje zašto među potpisnicima nema Ivana Ninića, nekadašnjeg člana SDP-a, kandidata za gradonačelnika s nezavisne liste u prvome izbornom krugu i člana novog saziva šibenskoga Gradskog vijeća, Ivan Višnjić, koji je i potaknuo potpisivanje deklaracije o promjeni Šibenika, rekao je kako ga nije osobno pozvao da potpiše tu deklaraciju jer je rekao kako s njim ne želi surađivati.

Ljubo Jurčić rekao je prigodom potpisivanja deklaracije o promjeni Šibenika da grad treba promjene "zbog gospodarske i socijalne situacije te načina upravljanja". Kako bi iskoristila novac iz vlastitog proračuna, izvore iz državnog proračuna te iz europskih fondova i svjetske banke, lokalna uprava mora učiniti više, rekao je Ljubičić.

"Lokalna uprava treba pripremiti projekte i napraviti pritisak prema Vladi, a stručna tijela to isto učiniti prema fondovima Europske unije i Svjetskoj banci da se potakne gospodartsvo i osiguraju socijalni uvjeti", naglasio je Jurčić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još