IZNENADNA SMRT

Djevojčica preminula na pulskoj Pedijatriji

20.02.2013 u 17:33

Bionic
Reading

Četverogodišnja djevojčica preminula je jučer ujutro u pulskoj Općoj bolnici. U javnosti se sumnja da bi uzrok smrti mogao biti infektivni meningitis, no za sada nema potvrde ni demantija

Djevojčica je u teškom stanju jučer oko sedam sati ujutro zaprimljena na pedijatriju, no ni nakon više od dva sata upornog pokušaja liječnika da spase malenoj život, djevojčica je nažalost preminula.

'Sve se odigralo tako brzo. Unatoč hitno pruženoj liječničkoj pomoći i reanimaciji, nakon gotovo dva i pol sata mogli smo samo konstatirati da je nastupila smrt', kazao je za tportal vrlo potresen ovim iznenadnim događajem glasnogovornik pulske Opće bolnice Goran Paić.

Je li dijete imalo infektivni meningitis, za sada ne može potvrditi ni opovrgnuti budući da su uzeti uzorci poslani na analizu te se rezultati očekuju krajem tjedna.
O ovom slučaju izvješten je Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, koji je već poduzeo profilaktičke mjere.

Naime, kako se neslužbeno doznaje, djevojčica je pohađala jedan pulski vrtić te su osobe koje su bile s djevojčicom u kontaktu, kao i njena vrtićka skupina, preventivno primili zaštitnu terapiju za bakterijski meningitis. Neslužbeno doznajemo da je preminula četverogodišnjakinja u bolnicu stigla s visokom temperaturom i respiratornim teškoćama, no kako se radi o simptomima koji mogu upućivati i na druge bolesti, nije isključena ni gripa.