ČOVJEK ZA MEDIJE

Ilija Jandrić postao savjetnik Josipa Leke

15.02.2013 u 15:35

Bionic
Reading

Ilija Jandrić, bivši novinar TV kuće Al Jazeera Balkans i HRT-a, postao je osobni savjetnik Josipa Leke, predsjednika Hrvatskog sabora, na određeno radno vrijeme do prestanka njegova mandata

Novim pravilnikom o unutarnjem redu Stručne službe Sabora, tvrde na Markovu trgu, funkcije glasnogovornika i savjetnika su objedinjene, pa će Jandrić sada obavljati posao za koji su prije postojala dva radna mjesta.

'Tako da je zapravo smanjen broj zaposlenih u Uredu predsjednika Hrvatskog sabora zaduženih za odnose s medijima', stoji u odgovoru kojeg smo dobili iz Sabora.

Nekadašnja glasnogovornica predsjednika Hrvatskog sabora Marina Buntić Juričić nakon ukidanja tog radnog mjesta preraspoređena je na radno mjesto voditeljice Odjela za medije Sabora.

Jandrić u Sabor nije stigao temeljem javnog natječaja, već je na to mjesto postavljen zahvaljujući Zakonu o državnim službenicima koji je izmjenama i dopunama iz ožujka prošle godine omogućio da se državni službenici na ta mjesta u kabinetima ministara, uredima predsjednika Vlade i Sabora mogu rasporediti bez natječaja.

Leko na savjetničkim mjestima ima već šest ljudi između ostalih i Dunju Hergulu koja je taj posao obavljala i u mandatu kada je prvi čovjek Sabora bio Luka Bebić.