OSTOJIĆ U KAMPANJI

Jakuševac treba zatvoriti u roku od četiri godine

14.02.2013 u 15:54

Bionic
Reading

Rajko Ostojić, ministar zdravlja i SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, istaknuo je danas da sustavno rješenje upravljanja otpadom u Gradu Zagreba vidi u zatvaranju Jakuševca i izgradnji centra za gospodarenje otpadom

Dio mog predizbornog programa je zatvaranje Jakuševca u roku četiri godine i otvaranje centra koji će, zbrinjavajući otpad, proizvoditi i prodavati energiju, izjavio je Ostojić upitan kako misli riješiti taj gorući problem Zagreba ako dobije gradonačelnički mandat.

Ustvrdio je i da se rješavanje problema gradskog otpada već deset godina odgađa, a s utvrđenim planovima sada se u predizborne svrhe samo manipulira.

'To je još jedan dokaz da se radilo bez strategije, od danas do sutra', istaknuo je.

Budući centar za gospodarenje otpadom iskorištavao bi i mulj koji se gomila a koji bi se, kaže Ostojić, također mogao pretvarati u energiju.

Lokacija takvog jednog budućeg centra rješavala bi se u dogovoru sa Zagrebačkom županijom, jer je, ističe, riječ o problemu koji zahvaća i šire gradsko okruženje.

Vrijeme je, kaže, da Grad Zagreb i Zagrebačka županija napokon postanu jedno tijelo. Na tom je tragu i njegova zamisao da jedna prijevozna pokazna karta vrijedi i za HŽ i ZET na području tih dviju županija.