ROBA S GREŠKOM

Mlijeko možete vratiti i bez računa

11.02.2013 u 09:11

Bionic
Reading

Svi koji su kupili sporne serije mlijeka Vindije i Dukata u kojima su nedopuštene doze aflatoksina mogu vratiti kupljeno u trgovine. Oba proizvođača su već priopćila kako se mlijeka sa spornim datumima isteka roka trajanja mogu vratiti uz naknadu sredstava bilo u trgovinu u kojoj su kupljeni, bilo u specijalizirane trgovine Dukata i Vindije

Pomoćnica ministra poljoprivrede Mirjana Mataušić Pišl kazala je kako je to uobičajena procedura. Radi se o istom slučaju kao da se u tekstilnom dućanu kupi odjeća s greškom. Uredno se može vratiti, s tim da Dukat i Vindija niti ne traže račun pri povratu. Građani tako neće biti zakinuti, a proizvođačima će osim udara po ugledu ostati i financijski teret ove, na kraju, ipak njihove pogreške.

Naime, promjenama uredbi zbog ulaska u EU, većina poslova nadzora kvalitete je pala na proizvođače. Iako je već duže vrijeme izvjesno da će Hrvatska ove godine ući u Uniju, proizvođači su do zadnjeg trenutka čekali s ulaganjima u nadzorne sustave.

Podsjetimo, s tržišta su povučeni sljedeći proizvodi:

Vindija - trajno mlijeko, 2,8 posto m. m., pakiranje: 1 l, s rokom valjanosti: 3. srpnja 2013/UHT (homogenizirano i sterilizirano) mlijeko 2,8 posto m.m., pakiranje: 1 l, s rokom valjanosti: 24. i 31. svibnja 2013.

Dukat - trajno mlijeko 2,8 posto m. m., pakiranje 0,5 l, s rokom valjanosti:. 24. lipnja 2013/trajno mlijeko Lagano jutro 2,8 posto m. m., pakiranje 1l, s rokom valjanosti: 25. travnja 2013.