VARAŽDIN PREPOZNAO ODLIČNU IDEJU

S ovakvim mladima nema straha za budućnost

10.02.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Mali poduzetnici i obrtnici, umjesto pomoću skupih fiskalnih blagajni od nekoliko tisuća kuna, moći će od idućeg mjeseca izdavati i fiskalizirati račune samo uz notebook ili tablet koji ima pristup internetu i pisač te mjesečni izdatak niži od pretplate za mobilni telefon! Štoviše, s vremenom će tako moći voditi kompletno uredsko poslovanje zahvaljujući internetskoj usluzi, odnosno internetskoj aplikaciji KlikUred

KlikUred je jedan od sedam startup projekta koje je Grad Varaždin nagradio sredstvima iz Fonda svježih ideja kojemu je cilj potpomognuti ostvarenje cjelovitih i održivih poduzetničkih zamisli mladih poduzetnika ili poduzetnika početnika. Osmislili su ga mladi studenti, suradnici ORION informatike, kao i djelatnici te varaždinske informatičke tvrtke.

Svoja informatička rješenja planiraju prodati na strana tržišta. Već pregovaraju s mnogim svjetskim gospodarskim divovima, otkrio nam je Toplak

'Ova poslovna ideja zasnovana je na našem višegodišnjem iskustvu, a začeta je zbog vlastitih poslovnih problema i potreba. Ideja nam je bila izgraditi poslovni ICT sustav koji će svakom malom poduzetniku, obrtniku ili organizaciji omogućiti potpuno e-poslovanje, i to uz minimalan mjesečni izdatak', pojašnjava Bernard Toplak, direktor Orion informatike,

Web aplikacija KlikUred korisnicima omogućava da moderniziraju, olakšaju i mnogostruko ubrzaju svoje poslovanje jer kompletno uredsko poslovanje seli u oblake, a za početni paket usluga trebat će izdvojiti svega 49 kuna mjesečno.

'Sve što je potrebno malom poduzetniku nalazit će se unutar KlikUreda. Naime, osim glavnih funkcija poput izdavanja računa i ponuda, radnih naloga i ostalih poslovnih dokumenata, tu će biti integriran i email, superjeftino telefoniranje, elektronski fax, besplatne videokonferencije te mnoge druge suvremene informatičke usluge, veli direktor Oriona koji zagovara načelo da najmodernije informatičke tehnologije trebaju biti dostupnije svima, a ne samo velikim kompanijama.

Usporedno s razvojem KlikUreda, već se radi i na paketu Mobilni KlikUred, jedinstvenom rješenju za terenske prodavače, servisere, dostavljače i slična zanimanja, koji će također biti dostupan od ožujka. 'Ovaj paket omogućava najvišu razinu mobilnosti i neovisnosti poduzetnika. Sustav radi fiskalizaciju računa bez žica, bez struje, bez fiksnog internetskog priključka, jedino što poduzetnik treba je naš Android 3G Tablet i bluetooth pisač', pojašnjava Toplak.

Zahvaljujući ovom projektu, kako dodaje, otvorit će se nova tvrtka i zaposliti novi mladi informatičari.

'Svoj SaaS sustav, odnosno 'softver kao usluga' ili 'softver na zahtjev', namjeravamo prodavati i na međunarodnom tržištu. Već pregovaramo s inozemnim partnerima i investitorima, budući da se web aplikacije Oriona već nalaze u većini zemalja EU-a, SAD-u i Kanadi pa sve do Arapskih Emirata, Indije i Hong Konga', naglašava Toplak.