OSNIVA SE ZAKLADA ACM STEPHANIE

Od akcije za malenu Stephanie ostalo preko milijun kuna

07.02.2013 u 15:38

Bionic
Reading

Roditelji malene Stephanie Milda, Anita i Ivica, održali su u Zadru konferenciju za novinare na kojoj su predočili troškovnik liječenja. Tijekom akcije prikupljeno je nešto manje od 2,85 milijuna kuna, a troškovi liječenja u Americi iznosili su oko 1,6 milijuna

Obitelj Milda očekuje refundaciju dijela troškova bolničkog liječenja u iznosu od oko 675 tisuća kuna. Ostali troškovi, u koje se ubraja smještaj te putovanje u Ameriku iznose oko 83 tisuće kuna, tako da je na računu ostalo oko milijun i 154 tisuće kuna. S novcem od refundacije ta će svota narasti na više od 1,8 milijuna kuna.

Sav novac bit će transferiran u zakladu ACM za Stephanie koja je u fazi osnivanja i koja će pomagati djeci i obiteljima koje su u istim problemima kakve je imala obitelj Milda. U Hrvatskoj oko 400 osoba ima ACM s različitim simptomima, a gotovo iste onima koje je imali Stephenie ima jedno dijete iz Zadra te djevojčice iz Zagreba i Zaprešića. Koordinator akcije Samo želim biti zdrava Danijel Švenda je pojasnio zbog čega novac s računa nije mogao biti transferiran za potrebe liječenja Nore Fore ili Ane Pavić.

'U Hrvatskoj ima dosta djece koja boluju od ACM-a i zbog toga što je Stephanie prošla kroz to želimo pomoći njima', kazao je Švenda i dodao kako postoje udruge i zaklade koje pomažu oboljelima od karcinoma i leukemije, poput Zaklade Ana Rukavina i Udruge leukemija i limfomi. U zakladi ACM Stephanie uz roditelje će biti liječnici, inicijator akcije Tomislav Žmikić te Vlatko Štrbac iz udruge Zara koja je značajno doprinijela uspjehu ovog velikog humanitarnog projekta.

Obitelj Milda je zahvalila svim ljudima koji su omogućili da njihova kćerkica napokon vodi normalan život bez boli. 'Stephanie sada napokon može spavati, dobila je sedam kilograma i narasla devet centimetara, a na kontrolu u SAD morat će jednom godišnje', kazala je majka Anita koja je tijekom konferencije i zaplakala.