Hrvatska BLOKADA PREGOVORA

Sanader: Europska unija je na potezu

  • Autor: Hina
  • 4.6.2009 22:21:36
  • 4.6.2009 22:18:13

Europska unija se treba očitovati o sadašnjoj situaciji vezanoj uz šestomjesečnu slovensku blokadu Hrvatske, u kojoj je Hrvatska prihvatila posljednji prijedlog Europske unije a Slovenija je na prijedlog dala za Zagreb neprihvatljive amadmane, izjavio je u četvrtak u New Yorku hrvatski premijer Ivo Sanader

'EU se mora s time suočiti i mora donijeti neki zaključak. Ukoliko se ne nađe načina da se odblokiraju hrvatski pregovori, onda će Slovenija biti u jako teškoj situaciji kada je riječ o njezinom međunarodnom ugledu jer već šest mjeseci blokira Hrvatsku zbog bilateralnih razloga, a to nije europska praksa i nisu europski standardi', rekao je Sanader, odgovarajući na pitanje dopisnika slovenske novinske agencije STA.

Za slovenske amandmane na prijedlog povjerenika EU za proširenje Ollija Rehna, kazao je da su 'ozbiljni, da ulaze u bit stvari' i da su 'apsolutno neprihvatljivi'. Naglasio je da će Hrvatska učiniti sve da dođe do deblokade, te dodao kako se na tom planu puno toga poduzima u 'tihoj diplomaciji', o čemu ne može govoriti.

Hrvatski je premijer kazao kako 'mora izraziti žaljenje' zbog činjenice da jedan susjed s kojim imamo dobre i prijateljske odnose, i čiji se narodi jako dobro razumiju, da jedan tako dobar susjed već šest mjeseci blokira Hrvatsku.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još