OSTAVKA PALA PRIJE OPTUŽNICE

Tetkino pismo Glavašu stajalo ga karijere

31.01.2013 u 13:47

Bionic
Reading

Zlatko Maksimović, predsjednik skupštine Osječko-baranjske županije, ostavku na tu dužnost jučer je dao, jer ga je USKOK pozvao na razgovor u svojstvu okrivljenika za kazneno djelo protuzakonitog posredovanja. Optužnica još nije podignuta, ali Maksimović smatra da ovu funkciju ne može obavljati tijekom postupka. Slučaj je zapleten oko pisma tetke Maksimovićeve supruge namijenjeno Branimiru Glavašu u zatvor u Mostaru, koji ga je poslao USKOK-u, još u travnju prošle godine

'Ne smijem govoriti o detaljima postupka. Uglavnom, osoba koja je pisala tetka je moje supruge. Mislim da je to dovoljno da vidite o kakvom se slučaju radi', rekao je tportalu Maksimović, član HDSSB-a, u koji je nedavno prešao iz osječkog SDP-a.

Vladimir Šišljagić, predsjednik te stranke, na današnjoj press konferenciji, rekao je da je Danijela Tes, spomenuta tetka, u pismu Glavašu Maksimovića optuživala za primanje mita. Glavaš je zatim dobio i pismo njezinih roditelja, pa ih je oba poslao USKOK-u.

Šišljagić, inače osječko-baranjski župan, rekao je da je njemu također stigao poziv iz USKOK-a, ali radi svjedočenja u tom predmetu.

Maksimović je rekao da ostaje član HDSSB-a i vijećnik u županijskoj skupštini. Na mjestu predsjednika skupštine od jučer ga je zamijenio Josip Salapić, friški pripadnik, prebjeg iz osječkog HDZ-a, u kojem je bio nezadovoljan ozračjem nakon svrgavanja dotadašnjeg vodstva.

240426,240421,239991,239309NEŠTO SE KRUPNO DOGAĐA U HDSSB-u

Osječko-baranjski Županijski odbor HDZ-a ocijenio je kako neopoziva ostavka Zlatka Maksimovića i izbor novoga predsjednika Josipa Salapića govori da se nešto krupno događa u HDSSB-u.

Predsjednik županijskoga HDZ-a Davorin Bubalović upitao je na konferenciji za novinare je li, nekoliko mjeseci prije lokalnih izbora, bilo potrebno imenovati novog predsjednika Županijske skupštine kad njezina dva potpredsjednika građane županije u svojemu mandatu stoje 144.000 kuna.

Čemu odvajamo novac za njihove naknade ako oni ne mogu voditi nijednu sjednicu, a do kraja ovoga mandata bit će jedna ili možda dvije skupštinske sjednice, rekao je Bubalović.Politički tajnik županijskoga HDZ-a Goran Ivanović ocijenio je kako Maksimovićeva ostavka sadržava mnoge nelogičnosti, ali to govori da se, nekoliko mjeseci prije izbora, nešto krupno događa u HDSSB-u.

Ocijenio je čudnim i to što je za novoga predsjednika Županijske skupštine izabran Josip Salapić, koji je tek prije nekoliko mjeseci iz HDZ-a prešao u HDSSB. Smatra kako jučerašnji događaji pokazuju da se politički okvir HDSSB-a približio krahu jer više ne daje nikakve rezultate.Na novinarsko pitanje je li im poznato da je župan Vladimir Šišljagić na konferenciji za novinare održanoj pola sata prije njihove izvijestio da je razlog Maksimovićeva odlaska istraga koju protiv njega vodi USKOK, HDZ-ovi čelnici odgovorili su kako im to nije poznato te da je to pitanje HDSSB-a i njihovih unutarnjih odnosa.